Öğrenciler YGS'de ter döktü

Üniversiteye girişte uygulanan birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), bugün yapıldı.

Öğrenciler YGSde ter döktü
01 Nisan 2012 Pazar 10:31 tarihinde eklendi, 2.174 kez okundu.

 

Yaklaşık bir milyon 837 bin aday, dün Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nda ter döktü. Saat 10.00 da başlayan sınav nedeniyle, sınav salonları önünde toplanan öğrenci ve ailelerinin oldukça heyecanlı olduğu gözlendi. Sınava giren öğrenciler dershane ve okul arasında bir yıl boyunca çalıştıklarını belirtirken, velilerin de çocukları kadar heyecanlı olduğu gözlendi.

Sınav salonları önünde bekleyen adaylar saat 09.00'da içeri alınmaya başlandı. Girişte adayların kimlikleri ile sınava giriş belgeleri kontrol edildi. Sınav salonuna giren üniversite adaylarına sınavda uymaları gereken kurallarla ilgili bilgi verildi. Sınava kısa bir süre kala salonların bulunduğu yere gelen bazı adaylar ise koşarak yetişmeye çalıştı.

YGS'de en az bir puan türünde 140 ve üzeri puan alamayan adayların, bir yükseköğretim programını tercih etme ve Lisans Yerleştirme Sınavları'na(LYS) girme hakları olmayacak. 140-180 arası puan alan adaylar sadece meslek yüksekokulu, ön lisans ve açık öğretim programlarını tercih edebilecek. YGS puanlarının en az biri 180 olan adaylar ise LYS'ye girmeye hak kazanabilecek.

YGS twitter'ı da salladı, Türkiye sınırlarını aşıp 'dünya trendleri' sıralamasında da onuncu oldu.Adayların 2012-YGS Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi ile nüfus cüzdanı veya pasaport bulundurmaları zorunlu. Üzerinde fotoğraf ve TC Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları kabul edilmeyecek. Kalem, silgi, kalemtıraş, şekerleme ve peçete ÖSYM tarafından verilecek.
 
Sınav başladıktan sonra ilk 120 dakika ve son 15 dakika salonu terk etmek yasak. Soru kitapçıkları adaylara, salon görevlileri tarafından kapalı poşet içerisinde ve rastgele dağıtılacak. YGS'de en az bir puan türünde 140 ve üzeri puan alamayan adayların, bir yükseköğretim programını tercih etme ve Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) girme hakları yok. 140-180 arası puan alan adaylar sadece meslek yüksekokulu ile ön lisans ve açık öğretim programlarını tercih edebilecek. YGS puanlarının en az biri 180 olan adaylar LYS'ye girmeye hak kazanabilecek.
 
 
KORNA, GÜRÜLTÜ YASAK
 
Ankara Valiliği 13.00'e kadar 'otomobillerin klakson çalmalarını, dışarı yayın yapılmasını, düğün, asker uğurlama vb. konvoylarının oluşturulmasını, seyyar satıcı gürültüleri ve buna benzer her türlü çalışma yapılmasını yasakladı.
 
YGS twitter'ı da salladı, Türkiye sınırlarını aşıp 'dünya trendleri' sıralamasında da onuncu oldu.