Öğrencilerden yemek zammı protestosu

Van'ın Özalp İlçesi'nde Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtta kalan 270 üniversite öğrencisi, yemek ücretlerine yapılan 50 kuruşluk zammı ve yöneticilerin öğrencilere kötü davrandığı iddialarıyla yürüyüş ve basın açıklaması yaptı.

Öğrencilerden yemek zammı protestosu
06 Ekim 2013 Pazar 18:14 tarihinde eklendi.
Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı Özalp Yurt-Kur Müdürlüğü bünyesinde kalan 270 öğrenci yurt yönetiminin kendilerine kötü davrandıkları iddiası ile yemek ücretlerine yapılan 50 kuruşluk zammı protesto etmek amacıyla Meslek Yüksek Okulu binası önünde toplandı.

Yağan yağmura aldırmayarak yürüyüşe geçen öğrenciler, 'Öğrenci uyuma haklarına sahip çık' ve 'Müşteri değiliz öğrenciyiz biz' sloganları attı. Öğrenci yurdu binası önüne kadar gelen öğrenciler burada basın açıklaması yaptı.
 
Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Muhittin Coşkun yemeklerin kalitesizliğine rağmen yapılan zammın haksızlık olduğunu söyledi.

Yurt yöneticilerinin de öğrencilere hakarete varan davranışlar sergilediğini anlatan Coşkun, giriş saatlerinde kız öğrencilerine yönelik haksız bir uygulama yapıldığını söyledi.

3 gündür yurt yemekhanesinden yemek yemediklerini belirten Coşkun, yemek kalitesi artıncaya ve yemek zammı geri çekilinceye kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi. Öğrencilerin eylemi alkışlı protesto ile son buldu.

DHA