Öğrencilerden yol eylemi

Iğdır’ın Halfeli beldesindeki bir grup ortaokul öğrencisi, ağır tonajlı araçların geçtiği okul yolunun genişletilmesi ve kaldırım yapılması için eylem yaptı.

Öğrencilerden yol eylemi
12 Nisan 2013 Cuma 15:36 tarihinde eklendi, 2.125 kez okundu.

 

Halfeli beldesindeki 75 Yıl İMKB Ortaokulu öğrencileri, okullarına giden 1,5 kilometrelik yolu trafiğe kapattı. 
Yolun genişletilmesi, kaldırım yapılması ve hemen okullarının yanı başından geçen ve yer yer derinliği 2 metreyi aşan sulama kanalının etrafında güvenlik seti oluşturmasını isteyen Okul Aile Birliği Başkanı Reşat Yılmaz, çocuklarının can güvenliklerinin olmadığını söyledi.

Öğrencilerin okula gidip gelirken büyük araçların altında kalma riskiyle karşı karşıya olduğunu ifade eden Yılmaz, “Yol tek bir aracın geçebileceği darlıkta ve etrafı taş duvarla örülmüş. Araçlar geçtiği zaman çocuklarımız çok güçlük çekiyor. Bu işin bir an önce çözülmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı. 
 
Belediye ile görüştüklerinde mal sahipleriyle anlaşılamadığından yolun genişletilemediğinin kendilerine aktarıldığını ifade eden Yılmaz, “Sonuç olarak herkes topu birbirine atıyor. Burada mağdur olan çocuklarımızdır. Bizim burada tek isteğimiz, çocuklarımız araçların altında kalmasın, anneler ağlamasın. Ayrıca okul yolu güzergahında bulunan ve derinliği 2 metreye aşan sulama kanalının etrafında koruma çiti veya seti olmaması ayrı bir sorun. Defalarca bu suya giren çocuklarımızı boğulmaktan son anda kurtardık. Burada da önem alınmasını istiyoruz” diye konuştu. 
 
Yolun çok dar olduğunu söyleyen Zarife Yılmaz adlı vatandaş ise, “Bu nasıl iştir? Şu yolun haline bakın. İnsanlık aya çıkmış. Bu yolun taşına, çamuruna bakın. Bir araç geçince yüreğimiz ağzımıza geliyor. Çocuklar, kendilerini duvarı aşarak arsaların içine atıyorlar, ağaçlara tırmanıyorlar. Bu çocuklara yazık günah değil mi? Bunlara bir şey olsa bunun vebalini kim ödeyecek?” dedi. 
 
Öğrenciler ise, okula gittiklerinde çok zorluk çektiklerini ifade ederek, “Araçlar geldikleri zaman çok korkuyoruz. Birimize bir şey olması durumunda bunun hesabını kim verecek?” diye konuştu. 
 
Öte yandan eylemden sonra Halfeli Belediyesi’ne giden gazeteciler, yetkili kimseyi bulamadıkları için konuyla ilgili bilgi alamadı.

İHA