Öğrencilere okul sütü dağıtıldı

Yarıyıl tatilinin bitmesiyleders başı yapan öğrencilere okulun ilk günü ‘Okul Sütü Akıl Küpü’ projesi kapsamında süt dağıtıldı.

Öğrencilere okul sütü dağıtıldı
11 Şubat 2013 Pazartesi 13:33 tarihinde eklendi.

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen okul sütü projesi kapsamında ikinci dönemin ilk günü öğrencilere süt dağıtıldı. Geçen yıl bir dönem için başlatılan süt dağıtım projesi, bu dönem de süt arzının fazla olduğu bahar döneminde dağıtılmaya başlandı.  Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz yıl bazı öğrencilerde yaşanan laktoz alerjinin yaşanmaması için bu dönem velilere alerji formu doldurttu. 
 
Sultanbeyli’deki Turgut Reis İlk Öğretim Okulu 4-C sınıfını ziyaret eden Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürü Vefa Vedat Budak, süt dağıtımının pazartesi, çarşamba ve cuma yapılacağını belirtti. Budak, “Okul sütü projesiyle ilgili, gelişim dönemindeki çocuklara bu alışkanlığın kazandırılmasıdır. Diğer içeceklerle sütün ayrışım noktasında bilincinin de gelişmesi sağlanacaktır. Bakanlıklarımızın ortak çalışması olarak bu yıl da dağıtılıp öğrencilerimizin süt içmesi faydalanması bizi de keyiflendirmiştir.” dedi.

CİHAN