"Öğrencilerin gözaltına alınmasını protesto"

Göktürk-2 uydusu için ODTÜ yerleşkesinde düzenlenen tören sırasında çıkan olayların ardından bugün bazı öğrencilerin gözaltına alınması, Kızılay'da ODTÜ'lü öğrencilerin de aralarında bulunduğu bir grup tarafından protesto edildi.

21 Aralık 2012 Cuma 22:26 tarihinde eklendi.

 

KESK, Dev-Lis, Halkevleri, SDP, ÖDP, Kaldıraç'ın da aralarında bulunduğu bazı gruplar, Kızılay'da Milli Müdafaa Caddesi'nin GMK Bulvarı girişinde toplandı. 
 
''ODTÜ öğrencileri yalnız değildir'', ''Öğrencime dokunma'' yazılı pankart, ''Yaşasın ODTÜ direnişimiz'', 'Her yer ODTÜ her yer direniş'' yazılı dövizler taşıyan ve benzer içerikli sloganlar atan gruba, bir süre sonra ODTÜ'de eylem yapan öğrenciler de katıldı. 
 
CHP milletvekilleri Aylin Nazlıaka, Aykan Erdemir ve Veli Ağbaba'nın da destek verdiği grup, polisin barikat kurduğu caddede Başbakanlığa yürümek istedi. 
 
Polisin izin vermemesi üzerine kısa süre yere oturarak protesto eden grup adına, daha sonra KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Devrim Kahraman açıklama yaptı.
 
Devrim Kahraman, 18 Aralık'ta ODTÜ'de öğrencilerin basın açıklaması girişiminin güvenlik güçlerinin basınçlı su, gaz bombaları ve coplarla engellendiğini, onlarca öğrencinin yaralandığını söyledi. 
 
Devrim Kahraman, isimlerini okuduğu 11 öğrencinin ise olayların ardından bu sabah gözaltına alındığını dile getirerek, onların derhal serbest bırakılmasını istedi. 
 
''Mağdur olan öğrencilerin suçlu gibi gösterilmesini kabul etmiyoruz'' diyen Kahraman, düşünceyi ifade etme özgürlüğüne engel teşkil eden anti demokratik yasaların kaldırılması, demokratik, bilimsel ve özgür bir üniversite için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyledi. 
 
Grup, açıklamanın ardından dağıldı.