Öğrencilerin mektubu sigarayı bıraktırdı

Bolu'nun Gerede ilçesinde öğrencilerin yazdığı mektuplardan etkilenen 2 öğretmen sigarayı bıraktı. Öğretmenlere kol saati hediye edildi.

Öğrencilerin mektubu sigarayı bıraktırdı
04 Nisan 2013 Perşembe 17:25 tarihinde eklendi.

 

Gerede'de kaymakamlık, belediye, Halil Nom Orta Okulu ve Ramazan Dede Bilgi Evi organizatörlüğü ile yürütülen 'Sigaradan Bizi Koruyun' adlı proje törenle tanıtıldı. Tütün ve Alkol Piyasası Denetleme Kurumu (TAPDK) tarafından da desteklenen projenin ülke geneline yayılabileceği belirtildi.
 
Gerede Öğretmenevi'ndeki tanıtım toplantısına Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Gerede Kaymakamı Aslan Yurt, TAPDK kurul üyeleri, daire amirleri ve birçok sivil toplum örgütünün temsilcisi de katıldı.
 
Gerede Kaymakamı Aslan Yurt‘un tanıtım slaytı ve sunumu ile program başlayan programda Halil Nom Orta Okulu öğrencilerinin öğretmenlerine sigarayı bırakmaları için yazdıkları mektuplar okundu. Öğrencilerin yazdığı mektuplar sayesinde sigarayı bırakan 2 öğretmenine kol saati hediye edildi. İlçede sigara satmayan tek marketin sahibine de Vali İbrahim Özçimen tarafından takdir belgesi verildi. 
 
Vali Özçimen, kendi yakınlarından da sigara yüzünden kaybettiğini ve olumlu bulduğu projeyi il genelinde yaymak istediklerini belirtti
 
 Program, Halil Nom Orta Okulu öğrencilerinin 'Sigaraya Başlamadım ki Bırakayım' adlı gösterisi ile son buldu.