Öğrencilerini hortumla dövüp şişeye oturtmaya çalıştı

Eskişehir’in Beylikova ilçesinde, öğrencileri hortumla dövüp pet şişeye oturtmaya çalıştığı iddia edilen İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ümit Demir hakkında 26 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Ümit Demir ise şikayetçi öğrencilerin okulun en “haşarı” öğrencileri olduğunu iddia ederek suçlamaları kabul etmedi.

Öğrencilerini hortumla dövüp şişeye oturtmaya çalıştı
29 Mayıs 2015 Cuma 09:44 tarihinde eklendi.
Eskişehir’de, iki ortaokul öğrencisini pet şişeye oturtmaya çalıştığı iddasıyla gündeme gelen okul müdürü Ümit Demir hakkındaki soruşturma tamamlandı.
 
Öğrencileri hortumla dövdüğü de ortaya çıkan Demir hakkında “kasten yaralama ve kötü muamele” suçlamasıyla 26 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Müdürün öğrencileri dövmek için kullandığı “hortum” iddianamede “silah” olarak değerlendirilerek ceza artırımı yapıldı.
 
Milliyet'in haberine göre; Beylikova ilçesindeki 19 Haziran İmam Hatip Ortaokulu’nda mart ayında yaşanan olayla ilgili olarak öğrencilerin şikayeti üzerine müdür Ümit Demir hakkında savcılık soruşturma başlatmıştı. Öğrencileri, ceza olarak su dolu pet şişelere oturtmaya çalıştığı iddia edilen Demir’in başka öğrencileri de hortum ve yumrukla dövdüğü ortaya çıktı.
 
13 öğrenciyi dövdü
 
Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Demir’in pet şişeye oturmalarını istediği iki öğrenci ile dövdüğü 11 öğrenci mağdur olarak yer aldı. İddianamede, öğrencilerin anlatımlarına da yer verildi. 6. sınıf öğrencisi S.A.Y. ifadesinde olayı şöyle anlattı: “Okul bahçesinde kartopu savaşı yapıyorduk. Attığımız kartopu yanlışlıkla 7. sınıftaki kızlara gelmiş, onlar da bizi şikayet etmişler. Hoca bizi okul bahçesinde topladı A.’yı, M.’yi, F.’yi, S.’yi, E’yi dövdü. Bana da  Tokat attı, tekme atmaya çalışırken kaçtım.”  “Sonra sınıfa geldi. Ben ve A. konuşuyorduk. Ümit Hoca, A.’nın başına hortumla vurdu. Bu hortum yaklaşık 50 cm. F.’nin sırasına pet şişe koyarak bana ve F.’ye ‘Bu şişeye oturun’ dedi. Biz dediğini yapmadık.” Öğrencilerden E.B. de ifadesinde, “S.A.Y. ile A.C. konuştular. Ümit Hoca A.’ya ait su şişesini alarak S.A.Y.’e ‘Şişeye oturmak zorundasın’ dedi. S.A.Y. de kendisinden özür diledi, yalvardı. Sonra Ümit Hoca onu affetti” dedi.
 
Müdür Demir: En haşarı öğrenciler
 
Ümit Demir ise şikayetçi öğrencilerin okulun en “haşarı” öğrencileri olduğunu iddia ederek suçlamaları kabul etmedi. Hortumun ise öğrencilerin deney için okula getirdiğini, hortumla kimseyi dövmediğini iddia etti. Demir hakkında “Kasten yaralamak” ve “kötü muamele” suçlarından toplam 26 yıla kadar hapis cezası istendi. Öğretmenin kullandığı “hortum” da iddianamede “silah” olarak değerlendirilerek cezalar artırıldı.