Öğrencinin katil zanlısı aileyi suçladı

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde ilköğretim öğrencisi Kader Demiroğlu'nu(14) okulunun önünde av tüfeğiyle öldüren Metin Abacı(56), ikinci kez hakim karşısına çıkarıldı.

Öğrencinin katil zanlısı aileyi suçladı
18 Ocak 2013 Cuma 21:35 tarihinde eklendi, 1.025 kez okundu.

 

Mahkemeye 8 sayfalık yazılı savunma veren Abacı, Kader Demiroğlu ve ailesini suçladı. 
 
14 Mayıs 2012’de Devrek ilçesindeki Fatih İlköğretim Okulu önünde yaşanan olayda, 8. sınıf öğrencisi Kader Demiroğlu, inşaat işçisi Metin Abacı tarafından av tüfeği ile öldürülmüştü. Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikincisi gerçekleştirildi. Jandarma’nın geniş güvenlik önlemi altında Zonguldak Adliyesi’ne getirilen tutuklu sanık Metin Abacı(56), mahkemeye 8 sayfalık yazılı savunmasını verdi. Kendini savunamayacak kişiyi kasten öldürmek suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, ve çocuğun basit cinsel istismarı suçundan da 8 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Abacı, savunmasında cinsel istismar iddialarını kabul etmedi. 
 
"OLAY GÜNÜ BENDEN PARA İSTEMİŞTİ"
 
Kader Demiroğlu ile babası Sedat Demiroğlu ile inşaatlarda çalışırken tanıştığını belirten Abacı, "Kader bana ‘madem babamı tanıyorsun, ihtiyacım var bana 20 lira harçlık verir misin’ dedi. Ben de kıramadım verdim. Daha sonra çarşıda karşılaştık ‘Metin amca telefonunu bana verir misin’ dedi ben de lazım olur diye verdim. Kırtasiye ve giyim eşyalarını bana aldırıyordu. Olay günü benden para istemişti. Beni aradı, 'Teneffüsteyim, çok acil zil çalmadan buraya gel' dedi. Ona aldığım kıyafet ve tüfek de elimdeydi. 'İstediğimi getirdin mi' dedi. Ben de 'Hayır, sadece kıyafeti getirdim' dedim. Bana ağza alınmayacak küfür ve hakaret etti. O sırada ne olduysa oldu. Sonrasını hatırlamıyorum" dedi.
 
Olaydan 1 hafta önce satın aldığı av tüfeğini Kader'i vurmak için değil, köye gidip uzaklaşmak için aldığını, Kader’le yaşadığı tartışmaları sonucu bunalıma girerek 2 kez intihar girişiminde bulunduğunu belirtti. 
 
"BEN ONU ZATEN DÜŞTÜĞÜ BU BATAKLIKTAN KURTARMAK İSTEDİM"
 
Aileyi kızlarına sahip çıkmamakla suçlayan Abacı, yazılı savunmasında şunları söyledi: "Kaç defa babasını aradım. Ben asla Kader’e zarar vermek istemedim. Ben onu bulaştığı pislikten kurtarmak istedim ama o benden hep para sızdırmaya çalıştı. Beni kullandı. Ona evladım gibi yanaşıp duyduğum sevgiyi bana karşı kullanarak beni aldattı. Yine de son gün bana ‘şerefsiz, paramı bul yoksa seni yakarım’ demese ben kendimi kaybetmezdim. Nasıl oldu bilmiyorum; ama çok değer verdiğim birini kaybettim. İddianamede cinsel ilişki deniyor, ben bunu asla kabul etmiyorum. Ben Kader’i kızım gibi sevdim, duygusal olarak yakındık. Hislerimi anlatamıyorum ama asla cinsel ilişki olmadı. Ben onu zaten düştüğü bu bataklıktan kurtarmak istedim. Bir anlık öfkemin kurbanı oldum." 
 
MAHKEME ÖNCESİ EYLEM
 
Bu arada Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri Adliye binasının önünde bir basın açıklaması düzenledi. Kader’in katlinin müebbet ceza alıncaya kadar davayı takip edeceklerini belirten grup üyelerine Kader Demiroğlu’nun annesi Güldane, babası Sedat ve ablası Merve Demiroğlu da destek verdi. Kızının resmini tutan anne Güldane ve abla Merve Demiroğlu’nun gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Basın açıklamasında bir konuşma yapan baba Sedat Demiroğlu, "Ben suçluların cezasını çekmesini istiyorum." dedi. 

CİHAN