Öğretmen eşi Başbakan'dan öğretmenlere, ''Kurban etmeyeceğiz''

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden gelen öğretmenlerle buluştu. 81 ilden gelen öğretmenlerle buluşmasında konuşan yıldırım,

Öğretmen eşi Başbakandan öğretmenlere, Kurban etmeyeceğiz
24 Kasım 2016 Perşembe 16:54 tarihinde eklendi, 1.393 kez okundu.
Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden gelen öğretmenlerle buluştu. 81 ilden gelen öğretmenlerle buluşmasında konuşan yıldırım," Bu cennet vatanın çocuklarını geleceğe hazırlayan, bu ülkenin çocuklarını bilgiyle donatan,onlara adaleti, merhameti anlatan, bütün öğretmenlerimiz başımızın tacıdır. Göreve geldiğimiz ilk günden beri eğitime öncelik verdik. En büyük yatırımı eğitime yaptık. 2002 'de eğitime ayırdığımız bütçe sadece 10 milyar lira. 2017 bütçesi, 122 milyar 500 milyona çıktı" ifadelerini kullandı.
 
Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden öğretmenlerle bir araya geldi. Bütün öğretmenlerimiz başımızın tacıdır diyen Başbakan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:"Geleceğin mimarları bugün bizim misafirimiz oldular. Sizler hayatın tamamı için çok önemli, çok ama çok hayati temel bir görevi ifa ediyorsunuz. Bilgiyi siz üretiyor genç kuşaklara öğrencilere yarının yetişkinlerine siz aktarıyorsunuz. Hiç bir meslek yok ki hayatımızdaki etkileri öğretmenlik kadar büyük bir yere sahip olmasın. İnsana insanlığa büyük emeği geçen bütün öğretmenlerimize buradan,kalbi şükranlarımı sunuyor, buradan hepsinin bütün öğretmenlerimizin ellerinden öpüyorum. Bu cennet vatanın çocuklarını geleceğe hazırlayan, bu ülkenin çocuklarını bilgiyle donatan,onlara adaleti merhameti anlatan, bütün öğretmenlerimiz başımızın tacıdır. Göreve geldiğimiz ilk günden beri eğitime öncelik verdik. En büyük yatırımı eğitime yaptık. 2002 'de eğitime ayırdığımız bütçe sadece 10 milyar lira. 2017 bütçesi, 122 milyar 500 milyona çıktı. 2 .5 milyar ders kitabını ücretsiz olarak dağıttık. Bugün yabancı öğrenci sayısı bin 300 bulan uluslar arası imam hatip okulları faaliyet gösteriyor. Mesleki ve teknik eğitim reformu hayata geçti. Üniversite harçlarını kaldırdık. Okul öncesi eğitimi de zorunlu hale getireceğiz. 1917 yılına kadar sabahçı, öğlenci uygulamasını tamamen kaldıracağız. Tam gün eğitime geçmiş olacağız. Okullarda yabancı dil eğitiminin kalitesini daha da arttıracağız."
 
 
"BU SİSTEMİ DÜNYADA BİR ÇOK ÜLKE HENÜZ BAŞLATAMADI"
 
 
Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlığın öğretmenlere her türlü desteği vermek için 7 gün 24 saat hazır olduğunu belirtti. Yıldırım: "Fatih Projesiyle birlikte, sınıflarımızda akıllı tahtalara var. İnternet bağlantısı var. Şu anda 433 bin sınıfta bu tahtalar yavrularımızın eğitimi için hizmet veriyor. Bugüne kadar 1. 5 milyon tablet bilgisayar dağıttık. Bu sistemi dünyada bir çok ülke henüz başlatamadı. Bu anlamda da Türkiye Fatih Projesiyle, bilişimle eğitimin, bilişimle öğretimin, kapılarını okullarımızda açmış oldu. Çocuklarımız eleştirel düşünebilmeli, karşılaştıkları gelişmeleri çok yönlü değerlendirebilmelidir. Farklılıklara saygı duymalı , her farklı düşüncenin kültürümüze medeniyetimize zenginlik kattığı bilincinde olmaları çok ama çok önemli. Sizlerin demokratik tavrı ve örnekliği çocuklarımızda kalıcı bir davranışa mutlaka dönüşecektir. İnsan hakları konusunu önemsiyoruz. Her çocuğumuz insan hakları bilinciyle yetişmeli ve hakkına sahip çıkabilmelidir. Bakanlığımız ve teşkilatımız sizlere her türlü desteği vermek için 7 gün 24 saat hazırdır" diye konuştu.
 
 
"BU ÜLKENİN HİÇ BİR EVLADINI KAYBETMEK GİBİ BİR LÜKSÜMÜZ YOKTUR"
 
 
Başbakan Yıldırım,"Bu ülkenin bütün çocuklarına sahip çıkacak hiçbirini, ne bölücülere ne FETÖ'cülere asla ve asla kurban etmeyeceğiz"dedi. Yıldırım konuşmasına şu şekilde devam etti:" Hiç bir öğretmenimizin amacı insanları öldüren, vatanına ülkesine ihanet eden yarının yetişkinlerini eğitmek değil. Bu ülkenin hiç bir evladını kaybetmek gibi bir lüksümüz yoktur. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu ülkenin bütün çocuklarına sahip çıkacak hiçbirini, ne bölücülere ne FETÖ'cülere asla ve asla kurban etmeyeceğiz. Hiç bir öğrencimiz yada eğitim çalışanımız, kökeni kimliği, kültürü gibi sebeplerle dışlanmayacak. Her türlü ayrımcılığın daima karşısında olacağız. Birliğimizi, dirliğimizi, bozmaya çalışan kötü niyetli yapılanmalara hiç ama hiç bir zaman prim vermeyeceğiz. Bildiğiniz gibi terör örgütleri yakın geçmişte eğitim kurumlarımıza sızmak için çok gayret ettiler. Ama artık o günler inşallah geride kalıyor."
 
 
Aliye ULUSOY/ANKARA, (DHA)-