Öğretmene 'pitbull'lu saldırı

Öğretmen, iki eliyle köpeğin ağzını açarak kurtulduğunu söyledi.

Öğretmene pitbulllu saldırı
25 Ocak 2013 Cuma 17:53 tarihinde eklendi, 4.356 kez okundu.

 

Bursa’da okuldan çıkarak evine gitmekte olan 29 yaşındaki öğretmen Fehmi Çelik, yolda iki kişinin saldırısına uğradı. Tartaklanan Çelik'e ardından pitbull cinsi köpek saldırdı. Bacağını ısıran köpeğin saldırısından güçlükle kurtulan Çelik, "Pitbulldan iki elimle ağzını açarak kurtuldum" dedi.
 
Merkez Osmangazi İlçesi Hocahasan Mahallesi’nde dün meydana gelen olayda Gaziakdemir İlköğretim Okulu’nda öğretmenlik yapan Fehmi Çelik, mesaisinin bitiminin ardından evine gitmek için okuldan çıktı. Yolda yürüyen Çelik iddiaya göre kimliği belirsiz bir kadınla çarpıştı. Çarptığı kişiden özür dileyen Çelik daha sonra bir kişinin saldırısına uğradı. Yüzünden yaralanan Çelik durumu polise bildirdi. Bu sırada olay yerine gelen başka bir kişi de Çelik’e saldırmaya çalışıp elindeki Pitbull cinsi köpeği serbest bıraktı. Fehmi Çelik, sağ baldırından ısıran köpekle yaklaşık 5 dakika boğuştuktan sonra, çevredeki vatandaşların da yardımıyle hayvanın saldırısından kurtuldu. Bacağında derin yaralar oluşan Çelik olay yerine çağrılan ambulansla Muradiye Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 
 
İKİ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
 
Olayın ardından sahibi tarafından bırakılan pitbull cinsi köpek belediye ekipleri tarafından alınırken olaya karıştıkları tespit edilen köpeğin sahibi Ersin K.C. ve Samet Ü. polis tarafından gözaltına alındı. Hastanedeki tedavisi tamamlanan Fehmi Çelik ise taburcu edildi.
 
"ELLERİMLE ÇENESİNİ AÇARAK KURTULDUM" 
 
Yaşadığı korku dolu anları anlatan Fehmi Çelik olayın olduğu gün okuldan çıkıp otobüs durağına gittiğini söyleyerek, “Yolda bir arkadaşımı gördüm ve sohbet etmeye başladık. Arkamı döndüğümde beni darp eden şahsın kız arkadaşına ayağım çarpmış. Kendisinden özür diledim. Tam arkamı dönecekken ilk saldıran kişi üzerime yürüyerek sert ifadeler kullandı. Tam arkamı döndüğüm sırada başıma vurduğunu fark ettim. Ardından şahıs bana saldırmaya başladı. Sonra vatandaşlar araya girdi ve bizi ayırdılar. Ben de polisi aradım. Bu sırada ikinci şahıs köpeğiyle geldi. Nolduğunu sordu. Ben de sebepsiz yere bana saldırdığını söyledim. Bu kez o da bana vurmaya çalıştı. Ardından da köpeğinin ipini bıraktı. Köpek benim kasığımdan ısırdı. Yaklaşık 4-5 dakika köpekle mücadele ettim. Benim bacağımı parçalamasın diye kendimi onunla birlikte yere attım. Yerde sürüklenmeye başladım. Boğazına sarıldım. Vatandaşlar da bana yardımcı olmaya çalıştı. Köpek hiç kımıldamıyordu. Ben ellerimi köpeğin ağzına sokarak çenesini açtım ve kurtuldum. Bu sırada şahıslar kaçtı. Ardından da ambulansla beni hastaneye kaldırdılar. Daha sonra öğrendim ki aynı köpek o koşuşturma sırasında apartmandan çıkan başka bir şahsı da ısırmış" dedi. 
 
Olayın ardından eşinin yaralandığını öğrenerek hastaneye koşan Fehmi Çelik’in ev kadını eşi 29 yaşındaki Selma Çelik olayı eşinin kendisini araması sonucu öğrendiğini ifade ederek, “Ben olay olduğunda dışarıdaydım. Eşim beni aradı. Birilerinin saldırısına uğradığını söyledi. Apar topar hastaneye gittim. Gördüğümde gömleği pantolonu tamamen paramparçaydı. Yüzünde ve başında darp izleri vardı. Bacağı çok kötü durumda. Aşılarımızı olduk, ardından da karakola gittik. Bundan sonraki süreci de takip edeceğiz" diye konuştu.

DHA