Öğretmene şiddet protesto edildi

Adana'daki Orhangazi Ortaokulu'nda bir öğretmenin dövülmesini protesto etmek için toplanan eğitim sendikaları, eğitimcilere yönelik şiddetin son bulması temennisiyle dilek balonu uçurdu.

Öğretmene şiddet protesto edildi
25 Kasım 2013 Pazartesi 15:28 tarihinde eklendi.
 
Türk Eğitim-Sen 1 No'lu Adana Şubesi, Eğitim-Bir-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş Adana Şubesi başkanları ve öğretmenler, merkez Seyhan İlçesi'ndeki Orhangazi Ortaokulu'nda bir araya gelerek öğretmenlerin maruz kaldığı şiddeti protesto etti.

Sendika başkanları, 22 Kasım'da Orhangazi Ortaokulu'nda görev yapan Türkçe Öğretmeni Hasan Parlar'ın okula girmek isteyen eski öğrenci 15 yaşındaki O.A.'nın ailesi tarafından dövüldüğünü ve öğretmene '1 hafta iş göremez raporu' verildiğini söyledi. Sendikalar adına açıklama yapan Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Adana Şubesi Başkanı Selahattin Dolgun, öğretmenlere uygulanan şiddetin önüne geçmek için gerekli yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması gerektiğini kaydetti.
 
"OKULLARDA ÖĞRETMENLERİN CAN GÜVENLİĞİ KALMADI"
 
Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitimcilere yönelik her saldırının takipçisi olması gerektiğini savunan Dolgun, şöyle konuştu:
 
"Hukuk Müşavirliği kanalıyla yargıya intikal etmiş olaylarda kendi personelinin yanında olduğunu göstermelidir. 'Alo 147' hattı ile eğitimcilerin iftiralarla şikayet edilmesinin önünü açan bakanlık, şiddetin masumu değil mağduru olacağı gerçeğini artık anlamalı, öğretmenleri savunmasız ve sahipsiz bırakmadan derhal vazgeçilmelidir.

Bugün okullarda öğretmenlerimizin can güvenliği kalmadı. Her gün bir arkadaşımız şiddet kurbanı oluyor, okullarımız tahrip ediliyor. Artık sanal gündemler kenara bırakılarak Türkiye gerçekleriyle yüzleşmeli ve eğitimcilerin feryadına kulak verilmelidir. Adalet ile Milli Eğitim Bakanlığı, ceza mevzuatında değişiklikler için teknik çalışma yapma kararı almalı, Meclis Milli Eğitim Komisyonu da yasa çalışmalarına destek vermeli ve hazırlanacak teklif Meclis Başkanlığı'na bir an önce sunulmalıdır."
 
DİLEK BALONU UÇURDULAR
 
Basın açıklaması ardından sendika başkanları ve öğretmenler, öğretmenlerin maruz kaldığı şiddetin son bulması için dilek balonu uçurdu. Selahattin Dolgun, her Öğretmenler Günü'nde yetkililerin, 'Bir maaş ikramiye vereceğiz, öğretmenlerin demokratik ve özlük haklarını vereceğiz' diyerek balon uçurduğunu belirterek, "Bugün biz de balon uçurarak bakanlığa gönderiyoruz" diye konuştu.

Balonlara, "Bir şey yapmak isterseniz bir yolunu bulursunuz. İstemezseniz de bir bahane bulursunuz. Unutmayın; şiddetin masumu değil, mağduru olacağı gerçeğini artık anlayınız" yazılı notların yer aldığı zarflar bağlandı.

DHA