Öğretmene şiddet protesto edildi

Balıkesir Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapan A.İ'nin bir öğrenci tarafından darp edilmesi nedeniyle Eğitim- Sen, Eğitim-İş ve Eğitim-Bir-Sen'e üye bir grup, okul önünde yaptıkları eylemde, öğretmenlere yönelik şiddeti protesto etti.

Öğretmene şiddet protesto edildi
05 Aralık 2013 Perşembe 19:40 tarihinde eklendi.


İddiaya göre önceki gün Balıkesir Anadolu Lisesi 12'nci sınıf öğrencisi E.E. (18) tartıştığı İngilizce öğretmeni 33 yaşındaki A.İ.'yı tartaklayıp, burnunu kırdı. 12-G sınıfında yazılı sınav yapmak isteyen öğretmen, her zaman ki yerinde oturmadığını farkettiği E.E'yi yerine geçmesi için uyardı. İddiaya göre öğrenci, küfürle karşılık verince öğretmen, öğrenciyi sınıftan çıkardı.

Daha sonra okul yönetimine konuyu iletmek için sınıftan çıkan İngilizce öğretmeni A.İ. kapı önünde bekleyen öğrencinin saldırısına uğradı. Saldırıda öğretmenin burnu kırıldı. Olayı gören öğretmenler araya girip bayılan öğretmeni kurtardı. Hastaneye kaldırılan öğretmene 20 günlük rapor verildi. Öğrenci E.E. olayın ardından bir hafta okuldan uzaklaştırma cezası aldı.

Balıkesir Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Ethem Yılmaz ve diğer sendika üyeleri, olayın ardından Balıkesir Anadolu Lisesi önünde açıklama yaptı. Okullardaki güvenlik probleminin bir an önce çözülmesi gerektiğini belirten Yılmaz, "Okullar öğrenci ve eğitim çalışanları için güvenli alanlara dönüştürülmelidir. Maalesef bu gün öğretmenlerimiz saldırılara karşı savunmasızdır." dedi.

Bu tür menfur hadiselerin olağan hale gelmesi gibi bir yanlışlığa da neden olabileceğinden öğrencilerin ve öğretmenlerin güvenliğini ihlal edenler hakkında caydırıcı cezalar öngörülmesini isteyen Yılmaz, "Öğretmene saldıranlar bilmeliler ki onlar sadece öğretmeni yaralamakla kalmıyor; aynı zamanda geleceklerini de yok ediyorlar. Bir eğitimciye saldırmak demek aynı zamanda bilime ve ülkenin geleceğine saldırmak demektir." diye konuştu.

Öğretmene uygulanan şiddetin temelinde öğretmene olan saygı ve sevginin azalmasının yattığına vurgu yapan İbrahim Ethem Yılmaz "Bu konuda yetkililere, velilere ve eğitim kurumlarına çok iş düşüyor. Herkes şunu bilmelidir ki öğretmen asla sahipsiz değildir.

Bütün gücümüzle arkadaşlarımızın yanında olacak ve arkadaşlarımızın uğradığı şiddetin takipçisi olacağız. Buradan bütün sorumlulara sesleniyoruz: Şiddetin her türlüsüne, nereden ve kimden gelirse gelsin karşıyız. Maalesef bu gün öğretmenlerimiz saldırılara karşı savunmasızdır." ifadelerini kullandı.


CİHAN