Öğretmene veli dayağı

Karaman'da Yunus Emre Ortaokulu'nda Sosyal Bilimler Öğretmeni 51 yaşındaki Recep Can, bir öğrencinin sırtına eliyle vurduğu iddiasıyla öğrenci velisi S.V. tarafından dövüldü.

Öğretmene veli dayağı
01 Ekim 2014 Çarşamba 17:20 tarihinde eklendi.
Sol gözünde şişkinlik ve morarma olan Can, S.V. hakkında şikayette bulundu. Eğitim sendikaları da, öğretmene yapılan saldırıyı kınadı. 
 
Olay, dün Yunus Emre Ortaokulu'nda meydana geldi. Nöbetçi olarak görev yapan öğretmen Recep Can, iddiaya göre ders bitiminde hala sınıfta bulunan bazı öğrencilere 'Hadi çabuk çıkın diyerek' sırtlarına eliyle vurdu. Ders bittiği için okuldan çıkıp evine giden ismi açıklanmayan bir öğrenci de inşaat ustası babası S.V.'ye, öğretmenin sırtlarına vurduğunu söyledi. Buna sinirlenen S.V., elinde kerpetenle okula  gelip tekme ve yumrukla öğretmen Recep Can'a saldırdı. Can, gözüne yumruk darbesi alırken kavgayı diğer öğretmenler ayırdı. Sol gözünde şişlik ve morarma olan Can, veli S.V. hakkında polise şikayette bulundu. Şikayet üzerine polis merkezine gelen S.V., ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
 
SENDİKALAR OKULDA ŞİDDETİ KINADI
 
Eğitim Bir Sen, Türk Eğitim Sen, Eğitim- İş, Eğitim Sen ve Aktif Eğitim Sendikası Karaman Şubesi temsilcileri ve üyeleri de bugün Yunus Emre Ortaokulu bahçesine gelerek, meslektaşlarına yapılan saldırıyı kınadı.
 
Tüm sendikaların kendisine destek vermesinden dolayı mutlu olduğunu belirten öğretmen Recep Can, ''Bizi üzen, bizi acıtan, kesinlikle bir densizin davranışları değil, bizim yetiştirdiğimiz insanların bize karşı takındıkları bu durumdur ''dedi. 
 
Eğitim Bir -Sen Şube Başkanı Yunus Özdemir, ''Bir eğitimciye saldırmak demek, sevgiye barışa, anlayışa, bilime ve ülkenin geleceğine saldırmak demektir. Öğrencisini eğitmek ve topluma kazandırmaktan başka hiçbir amacı olmayan öğretmenimiz Recep Can, maalesef cehaletin kurbanı seçilmiştir. Öğretmene saldıranlar bilmeliler ki onlar sadece öğretmeni yaralamakla kalmıyor, aynı zamanda geleceklerini de yaralıyorlar'' dedi.  
 
Sendika temsilcileri ve üyeleri basın açıklamasının ardından okuldan ayrıldı.  

DHA