Öğretmenler Günü i̇çin köy okulunu boyadılar

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Okul Öncesi Öğretmenliği 2. sınıf öğrencileri, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü okul boyayarak kutladı.

Öğretmenler Günü i̇çin köy okulunu boyadılar
23 Kasım 2014 Pazar 14:26 tarihinde eklendi, 1.217 kez okundu.

Merkeze bağlı Boyuncuk İlkokulu'nun iç ve dış cephesini boyayan üniversite öğrencileri, hem eğitime katkıda bulundu hem de öğretmeni sevindirdi.

İş adamları, esnaf ve resmi kurumları tek tek gezen öğrenciler Mustafa Arslan, Serkan Binici, Sevgi Taş, Şirin Şat, Ayten Yılmaz, Nuray Aydın ve Hüseyin Tanrıverdi, boya ve badana için gerekli malzemeleri topladı. Sabah erken saatlerde iş başına geçen üniversite öğrencileri, ilk olarak okulun iç kısmındaki duvar, pencere ve kapıları boyadı. Okulu yeniden şekillendiren üniversiteliler, okul öğretmeni Elif Türkay ile beraber odun sobasının yanında çay içip ısınmaya çalıştı.

Öğretmenler Günü sebebiyle eğitime katkıda bulunmak istediklerini belirten Serkan Binici, “Muşluların katkılarıyla köy okulumuzu yardımda bulunmaya geldik.” dedi.

Esnaf ve iş adamlarının verdiği destek ile okulu boyadıklarını belirten Nuray Aydın, “24 Kasım Öğretmenler Günü’nde bir öğretmene verilecek en güzel hediyenin bu olduğunu düşündük. Hem öğretmenimizin hem de okulumuzun durumu şu anda belli. İş adamlarından, esnaflardan ve bazı kurumlardan boya, fırça gibi elimizden ne geldiyse topladık. Ve şimdi 8 ile 10 kişilik grupla Gençlik Merkezi’nin desteğiyle şu an okulumuzu boyuyoruz. Bittiğinde 24 Kasım Öğretmenler Günü hem öğretmenimize hediye olmuş olacak ve çocuklarımız sevinecek, daha güzel bir ortamda eğitimlerini göreceklerdir.” diye konuştu.

“BENİM İÇİN EN GÜZEL HEDİYE BU OLDU”

Boyuncuk İlkokulu öğretmeni Elif Türkay, çok sevindiğini, en güzel hediyenin bu olduğunu söyledi. Üniversiteli öğrencilerle beraber boya çalışması yapan okul öğretmeni Türkay, şunları söyledi: “Boyuncuk İlkokulu'na atamam bu yıl yapıldı. Üniversite öğrencileri Öğretmenler Günü hediyesi olarak bu yıl okulumu boyadılar, benim için en güzel hediye bu oldu. Hepsine teşekkür ediyorum.”

Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezi Müdürü Murat Karataş, “Genç Girişim kapsamında Muş genelinde 20 okulumuza kırtasiye yardımında bulunduk. Öğretmenler Günü nedeniyle ‘İyilik Ağacı Projesi’ kapsamında gençlik liderleri ve gönüllü liderlerimiz esnaflardan topladıkları boyalarla merkeze bağlı Boyuncuk İlkokulumuzu boyamaya karar verdik. En güzel Öğretmenler Günü hediyesi için böyle bir çalışma yaptık.” şeklinde konuştu.


CİHAN