Öğretmenler Günü'ne coşkulu kutlama

24 Kasım Öğretmenler Günü, Başakşehir’de coşkulu bir organizasyonla kutlandı

23 Kasım 2013 Cumartesi 12:29 tarihinde eklendi.

Başakşehir Belediyesi’nin organize ettiği geceye, Başakşehir, Şahintepe, Altınşehir, Güvercintepe Mahalle okullarının öğretmen ve okul yöneticileri aileleriyle birlikte katıldı.

Ev sahipliğini Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın yaptığı organizasyona İlçe Kaymakamı Fatih Kocabaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baltacı, İlçe Müftüsü Ahmet Bilgi katıldı. Başakşehir Konistan’da gerçekleşen ve 2 bin 500 kişinin katıldığı yemekli organizasyonda öğretmenler, ünlü sanatçı Zekai Tunca’nın parçalarıyla unutulmaz bir gece geçirdi.

Programda konuşma yapan Mevlüt Uysal, "Bugün sizlerle birlikte olmanın mutluğu içerisindeyim. Öğretmenlerimiz zaman zaman sıkıntılar yaşasa da öğrencilerinin iyi yerlerde olması onları mutlu etmektedir. Aradan seneler geçse de öğretmenlerimizi hep sevgiyle hatırlarız. Onlar ülkemizin geleceğidir. Bu ülkede yaşanan her büyük gelişmenin mimarı öğretmenlerimizdir." diye konuştu.

Öğretmenler Günü’nü tebrik eden Başakşehir Kaymakamı Fatih Kocabaş da "Öğretmen olmaya çalıştım, ama nasip olmadığı için bende kaymakam olmaya karar verdim. Öğretmenliğin pek çok zorluğu yanında iki avantajı da vardır. Ticaretle uğraşan insan emeklerinin meyvesini ancak 5-10 yıl sonra alabilir. Ama öğretmen dersi anlattığı anda etkisini görebilir." ifadelerini kullandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baltacı ise "Eğitime önem vermeyen toplumlar kalkınamaz. İlçemizde 3 bin 200 civarında öğretmen, 72 bin öğrencimiz bulunuyor. Büyük bir kitleyiz." dedi.

Sanatçı Tunca konser öncesi yaptığı konuşmada, "Ben sanatçı olmadan önce öğretmendim. 4 yıl öğretmenlik yaptım. Şarkı söyleme yeteneği Allah vergisidir. Ben her gittiğim ortamlarda sanatçılığımdan daha çok öğretmen olmamla övünmüşümdür. Sizlerin öğretmenler gününü tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Sanatçı Zekai Tunca, parçalarını seslendirdi. Mevlüt Uysal, Tunca’ya gecenin anısına çiçek takdim etti. Öğretmenler günü programı toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.


CİHAN