Öğretmenler yılın ilk mesai günü eylem yaptı

Osmaniye’de öğretmenler 2013 yılının ilk mesai günü kılık kıyafet özgürlüğü için eylem yaptı.

Öğretmenler yılın ilk mesai günü eylem yaptı
02 Ocak 2013 Çarşamba 14:17 tarihinde eklendi.

 

Osmaniye’de Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Eğitim-Bir-Sen üyesi öğretmenler yeni yılın ilk mesai gününde okullara serbest kıyafetle girmek için Endüstri Meslek Lisesi önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Eğitim-Bir-Sen Osmaniye Şube Başkanı Mahmut Kahraman, burada yaptığı basın açıklamasında, "Eğitim-öğretim ve bilim hizmet kolunun genel yetkili sendikası olarak bugün ülke genelinde sivil itaatsizlik gösteriyor, işe ve derslere serbest kıyafetle giriyoruz. Burada, 1982 model darbe ürünü, çağdışı kılık ve kıyafet yönetmeliğini protesto etmek için toplanmış bulunuyoruz." dedi. 
 
 
Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan personele Kılık ve Kıyafet yönetmeliği ile adeta üniformalı asker muamelesi yapıldığını belirten Kahraman, "Öğrencilerin kılık ve kıyafet yönetmeliği değişmiş, tek tipçilikten vazgeçilmiş, İmam Hatip okullarında bütün derslerde, diğer okullarda sadece Kur’an-ı Kerim dersinde başörtüsü serbestliğini içerecek şekilde serbest kıyafet hakkı tanınmışken, öğretmen adaylarına staj dönemlerinde serbest kıyafetle okula gitme hakları iade edilmişken, eğitim çalışanlarının saçıyla, bıyığıyla, ense tıraşıyla, favorisiyle, pantolonunun kumaşıyla, başörtüsüyle ilgilenilmesini kesinlikle doğru bulmuyoruz. Darbe dönemlerinin dayatması olan kamu çalışanlarına kılık ve kıyafet zorunluluğu insan tabiatına aykırıdır. Devlet, vatandaşıyla, halkın inançlarıyla kavga etmeyi artık bir kenara bırakmalıdır. İnsanlarını tanımlamayı değil, tanımayı seçmelidir. Olağanüstü dönemlerin oluşturduğu psikolojik baskılardan ve bıraktığı tortulardan bir an önce kurtulmak istiyoruz. Darbe dönemindeymişiz gibi ilkel başörtüsü yasağı yönetmeliklerden hala tamamen kazınmamıştır. Halk, despotlaşan yönetimlerin insan hak ve özgürlüklerini hiçe sayan yaptırımlarını ortadan kaldırsın diye demokratik hakkını kullanmış ve mevcut iktidarı iş başına getirmiştir. İktidar kendisinden beklenileni yerine getirmeli ve yasakları meşrulaştıracak adımlar yerine halkı özgürleştirecek adımlar atmalıdır." diye konuştu.
 
Eğitim-Bir-Sen olarak, darbe dönemlerinin dayatmalarına uymayacaklarını belirten Eğitim-Bir-Sen Osmaniye Şube Başkanı Mahmut Kahraman, "İnsan onurunu ve tercihlerini hiçe sayan yaptırımlar zorla yasal çerçeveye oturtulmuş olabilir ama bu yaptırımları asla meşru görmüyoruz. TBMM önünde kılık ve kıyafet yönetmeliğine dair Memur-Sen Konfederasyonu olarak başlattığımız itirazı, Eğitim-Bir-Sen olarak 81 ilde “Kılık-Kıyafet Özgürlüğü ve Başörtüsü Yasağına Hayır” çıkışımızla devam ettirdik. Bugün ise, Eğitim-Bir-Sen olarak bir adım daha atarak, sivil itaatsizlik gösteriyor, hükümete, darbe döneminin izlerini silmesi çağrımızı yineliyoruz. Bugün burada Kılık ve Kıyafet yönetmeliği yok sayıyor, okullarımıza serbest kıyafetle giriyoruz." ifadelerini kullandı.

CİHAN