Öğretmenlerin imdadına Mehmetçik yetişti

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde görev yapan öğretmen çiftin imdadına kar nedeniyle yolların kapalı olmasından dolayı Mehmetçik yetişti.

28 Ocak 2013 Pazartesi 17:31 tarihinde eklendi.

 

Dağlıca İlköğretim Okulu'nda görev yapan Habib - Secde Eliş çiftini yarıyıl tatili nedeniyle mahsur kaldıkları Dağlıca'dan helikopterle Mehmetçik Yüksekova'ya indirdi. İzmir'e hareket eden karı koca çift, Mehmetçik'e tatil öncesi verdikleri destek için teşekkür etti.
 
4 senedir bölgede öğretmenlik yapan İzmirli Secde Çelik Eliş, bir buçuk aydır bölgeden bir yere ayrılamadıklarını, askerin sağladığı destekle eğitimi aralıksız devam ettirmeye çalıştıklarını söyledi. 1 aya yakın süredir elektriklerinin olmadığını, ara ara askeriyeden sağlanan jeneratör desteği ile eğitimi sürdürdüklerini anlatan Secde Çelik Eliş, "Eğitime ara vermedik. Yarı yıla öğrencilerimizle birlikte girdik. Ben İzmirliyim. Eşim ise Yüksekovalı. Uzun süredir yollarımız kapalı olduğu için hiç bir yere kımıldayamadık. Hastalanmak üzereydik. Tatil için ne yapacağımızı düşünürken, imdadımıza Mehmetçik yetişti. Hayal bile edemezken şimdi İzmir'e gidiyorum. Çok mutluyum. " dedi.

CİHAN