Öğretmenstar yarışması sonuçlandı ..!

Küçükçekmece Belediye Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile müşterek ‘Öğretmenler Arası Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Ses Yarışması’ sonuçlandı.

26 Eylül 2007 Çarşamba 20:54 tarihinde eklendi, 1.401 kez okundu.

Yarışmada Türk Sanat Müziği dalında Yeşilyuva İlköğretim Okulu’ndan



Levent Güler birinci olurken,



Kocatepe İlköğretim Okulu’ndan Kırgız Özyaman ikinci,



Tüccar ve Sanayiciler İlköğretim Okulu’ndan Şehnez Erol ise üçüncü oldu.



Türk Halk Müziği dalında ise Söğütlüçeşme İlköğretim Okulu’ndan Safiye Reyhan Alaboğa birinci, Orhan Cemal Fersoy Lisesi’nden Sevgican Dalga ikinci ve Kocatepe İlköğretim Okulu’ndan Kırgız Özyaman üçüncü oldu.



Dereceye giren yarışmacılara ödülleri Belediye Başkan Yardımcısı Recep Köse, Garnizon Komutanı A. Güngör Öngören, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Sarısoy, Türk Sanat Müziği Sanatçısı Sami Aksu, Türk Halk Müziği Sanatçısı Turgay Başyayla ve Tgrt Fm’in başarılı ismi Oflu Ali tarafından verildi.

Yarışmada İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Öğretim Üyeleri’nden oluşan 5 kişilik jüri görev yaptı. Yarışmacılar, eser seçimi, icra, uyum, ezgi, ölçü ve tempo kriterlerine göre değerlendirildi. Finale kalan öğretmenler birinci olabilmek için kıyasıya yarıştı.

Sami Aksu ve Turgay Başyayla programda söylediği eserlerle salonu dolduran Küçükçekmecelileri coştururken, Oflu Ali’de anlattığı fıkralarla keyifli dakikalar yaşattı. Programa telefon ile bağlanan müzik prodüktörü Şahin Özer de, yarışmanın kasetini izledikten sonra onaylayacağı bir öğretmene albüm yapabileceğini belirtti ve finalistlere başarılar diledi.

Dereceye giren öğretmenler ve konuk sanatçıların hep beraber söylediği eserlerle son bulan programa, öğrencilerin de ilgisi büyüktü.