OGS’ler tarih oluyor

Köprü ve otoyollardaki trafiği azaltmak için şubat ayında KGS gişelerini HGS’ye çeviren ulaştırma bakanlığı, şimdi de OGS gişelerini 6 ay içerisinde HGS’ye çevirerek tüm gişeleri kaldıracak.

OGSler tarih oluyor
13 Mart 2013 Çarşamba 17:33 tarihinde eklendi, 1.574 kez okundu.

 

KGS’nin ardından OGS de tarih oluyor. Köprü ve otoyollardaki trafiği azaltmak için şubat ayında KGS gişelerini HGS’ye çeviren ulaştırma bakanlığı, şimdi de OGS gişelerini 6 ay içerisinde HGS’ye çevirerek tüm gişeleri kaldıracak. Tüketiciler ise tek hakim olacak HGS’ye geçişte, OGS için ödedikleri depozitoyu alabilecek ancak cihaz bedellerini geri alamayacak.
 
Köprü ve otoyolların tek hakimi artık Hızlı Geçiş Sistemi yani HGS olacak. 
 
Köprülerdeki trafik yoğunluğunu önlemek için KGS’yi kaldıran Ulaştırma Bakanlığı şimdi de OGS’yi kaldırmak için düğmeye bastı. 
 
Bakanlığın çalışmaları kapsamında 6 ay içerisinde otoyol ve köprülerdeki tüm gişeler HGS’ye dönüştürülecek. Böylece Kartlı Geçiş Sistemi’nden sonra Otomatik Geçiş Sistemi de tarih olacak.
 
Konu ile ilgili açıklama yapan PTT Genel Müdürü Osman Tural, vatandaş için daha kolay olduğu için OGS’lerin HGS’ye çevrileceği ve yaklaşık 3 milyon OGS’nin yerini HGS’lerin alacağı bilgisini verdi.
 
Ancak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı “OGS’si olana bedelsiz HGS vereceğiz, bunları da eve teslim edeceğiz” açıklamasından sonra OGS’lerin ne olacağı merak konusu oldu.
 
OGS cihazı satın alırken cihaz bedeli ve depozito parası ödeyen vatandaşları kötü bir sürpriz bekliyor. HGS’ye geçişte ödedikleri depozito ücretini geri alabilecek olan tüketiciler, ödedikleri cihaz bedellerini geri alamayacak. 
 
OGS sisteminin sağlayıcıları olan bankalar , “OGS cihazını satın alanlar eğer depozito ödedilerse bunu geri alabilecek. Ancak cihazları geri alma şansımız yok. O yüzden cihaz bedellerini ödemek söz konusu değil” diyor. 
 
PTT Genel Müdürü Osman Tural da, “Bankalar bu ücretleri depozito olarak değil cihaz bedeli olarak aldı. 3 yıllık garanti süresi dolan cihazların bedeli geri ödenmiyor.” dedi. 

DHA