"Oğullarıma tuzak kuruldu"

Boston’da meydana gelen çifte patlamaların şüphelileri olarak belirlenen Tsarnaev kardeşlerin babaları Anzor Tsarnaev, oğullarının masum olduğunu iddia etti.

Oğullarıma tuzak kuruldu
19 Nisan 2013 Cuma 22:48 tarihinde eklendi, 1.308 kez okundu.

 

Dağıstan’ın başkenti Mahaçkala’daki baba Tsarnaev, oğullarının çok iyi insanlar olduğunu belirterek, böyle bir şeyi yapmış olmalarına olanak vermediğini dile getirdi. Tsarnaev, kaçmakta olan küçük oğlundan barışçıl bir şekilde teslim olmasını isterken, öldürülmesi halinde çok kötü şeyler olacağı konusunda uyarıda bulundu.

Birilerinin oğullarına tuzak kurduğunu, ama kim olduğunu bilmediğini söyleyen Tsarnaev, "Eğer ikinci çocuğumu da öldürürlerse bunun içeriden bir iş olduğundan emin olurum" dedi. Tsarnaev, polisin Dzhohkar’ı canlı yakalaması gerektiğini savundu.
 
Öte yandan, Tamerlan Tsarnaev ve Dzhokhar Tsarnaev’in Kanada’da yaşayan halaları Maret Tsarnaeva da basına yaptığı açıklamada yeğenlerinin böyle bir şey yapmış olabileceğine inanmadığını belirterek, iki kardeşe tuzak kurulduğunu iddia etti.
 
FBI’a güvenmediğini ifade eden ve FBI’dan kendisine suçluların gerçekten onlar olduğuna dair kanıt göstermeleri gerektiğini söyleyen Maret Tsarnaeva, "Böyle bir suçu işlemek için öncelikle bir sebebiniz, sizi bu tarz bir eyleme itebilecek bir şey olmalı. Bir anda çıldırıp delice hareket edemezler ve bildiğim kadarıyla da akıl sağlıkları yerindeydi" şeklinde konuştu.

İHA