Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yangın paniği

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde mahkumların çıkardığı yangın paniğe neden oldu. Acil serviste yatan hastalar yangın nedeniyle hastane bahçesine çıkarıldı.

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yangın paniği
10 Şubat 2013 Pazar 21:03 tarihinde eklendi.

 

Yangın saat 21.00'de hastanenin Acil Servis bölümündeki mahkum hasta odasında çıktı. İddiaya göre Silivri Cezaevi'nden tedavi için getirilen mahkumlar, henüz belirlenemeyen bir nedenle hasta kabul odasındaki yatakları yaktı. Yatakların yanması sonucu oluşan yoğun duman hastanenin Acil Servis kısmını kapladı. Bir anda panik yaşayan hastane çalışanları ve hastalar, olayı itfaiye ekiplerine ihbar etti. Hastane çalışanları oluşan yoğun dumandan etkilenen hastaları hastane bahçesine çıkardı. Bu arada olay yarine gelen itfaiye ekipleri ise yangına müdahale ederek yanan yatakları dışarı çıkardı. 
 
Mahkumlardan sorumlu askerler ise yangın nedeniyle oluşan dumandan etkilendi. Askerlere hastanede oksijen maskesi takılarak tedavi edildi. Hastanedeki dumanın tahliye edilmesinin ardından bahçede sedyeler üzerinde bulunan hastalar tekrar içeri alındı. Yangın nedeniyle Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne hasta kabul edilmezken bazı hastaların da başka hastanelere sevk edildiği görüldü. Yangını çıkaran mahkumlar da yine hastanede oksijen maskesi takılarak tedavi edildi. 
 
Olay sonrasında Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinden yapılan açıklamada, "İstanbul Beyoğlu Bölgesi Genel Sekreterliği Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde bulunan mahkum hasta odasında, bu akşam saat 21.00 civarında çıkan yangın çok kısa bir sürede kontrol altına alınmıştır. Herhangi bir yaralanma, can ve mal kaybı olmaksızın yangın sonlandırılmıştır. Bu sırada acil serviste tedavi görmekte olan hastaların dumandan etkilenmemesi için hastanenin başka bir alanına nakli gerçekleştirilmiştir.
 
Yangının çıkış sebebi yetkili makamların yapacağı inceleme neticesinde açıklığa kavuşacaktır. Hastanenin acil servisi kısa süre sonra hizmet vermeye devam etmiştir." denildi.

CİHAN