Okmeydanı'nda molotoflu gece!

Şark Kahvesi Fatih Sultan Mehmet Caddesi girişinde saat 22.00'da toplanan yüzleri maskeli 10-15 kişilik grup eylem yaptı.

Okmeydanında molotoflu gece!
20 Şubat 2014 Perşembe 00:07 tarihinde eklendi.

Yolda ateş yakan, havaifişek atan gruba ihbar üzerine olay yerine gelen polisleri görünce, sloganlar atarak Piyalepaşa Sokağı'na kaçtı.

Grup burada yola molotof kokteyli atarak ara sokaklara dağıldı. Bir süre sonra tekrar bir araya gelen grup üyeleri, olay yerine gelen polislerin kullandığı zırhlı araca da molotof kokteyli attı. Bunun ardından polis ekipleri, grup üyelerine boyalı plastik mermiyle karşılık verdi. Sokak aralarına kaçan eylemci grup, daha sonra polisin üzerine havai fişek attı.

Polis ekipleri buna karşılık olarak biber gazı kullandı. Yoğun biber gazından etkilenmemek için ara sokaklara dağılan grup üyeleri daha sonra sokak üzerinde toplanarak Gezi parkı eylemleri sırasında Okmeydanı'nda biber gazı kapsülüyle yaralandığı iddia edilen Berkin Elvan lehine slogan attı. Polis, göstericilere ait olduğu şüphesiyle, bir direğe asılı flamayı yerinden söktü.

Vatandaşlar yoğun duman ve biber gazı arasında evlerine gitmekte zorluk çekti. Okmeydanı'nda hayat bir süre sonra normale dönerken, polis tedbir amaçlı olarak beklemeye devam ediyor.


DHA