Oktay Vural'a Londra'da protesto

Oktay Vural, 'Türkiye'de Milli Devlet Krizi: Yeni Senaryolar, Sorunlar ve Mücadele Gündemi' konulu yemekli toplantıda konuştu.

Oktay Vurala Londrada protesto
07 Aralık 2013 Cumartesi 14:59 tarihinde eklendi.
İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Türkiye Politika ve Araştırma Merkezi'nin davetlisi olarak Londra'ya giden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, 'Türkiye'de Milli Devlet Krizi: Yeni Senaryolar, Sorunlar ve Mücadele Gündemi' konulu yemekli toplantıda konuştu. Vural, konuşması sırasında Kürt kökenli olduğunu belirten bir kadın tarafından sözlü madahaleye maruz kaldı.
 
Oktay Vural'ın "Biz sosyal bütünleşmeden yanayız. Türk milleti bu coğrafyaya geldiği zaman, hiçbir etnik yapıyı yok etmemiş, göçe zorlamamıştır. Savaş zamanları dışındaki tedbirlerin dışında" cümlelerinin sonrasında adının Figen Kaynak olduğu öğrenilen bir kadın "Bu söyledikleriniz doğru değil. Evet yaptınız 20 yıl, 30 yıl önce göçe zorladınız. Cennet vatanımız oradayken, bizler neden buradayız?" diyerek Vural'a tepki gösterdi.
 
HERKES TÜRK MİLLETİNİN KADRİNİ BİLMELİDİR
 
Vural da kadının tepkisi üzerine Diyarbakır doğumlu olduğunu belirterek, "Bu konuda Türk milletine kimse haksızlık yapmamalıdır. Herkes Türk milletinin kadrini bilmelidir" diye yanıt verdi.
 
Protestocu kadının Vural'a "Öyle bir ah ederim ki evlatlarınızdan hayır göremezsiniz ve buradan sağ çıkamazsınız" sözleri üzerine ortam daha da gerginleşirken diğer katılımcılar protestocuyu restorandan çıkarmaya çalıştı.
 
Oktay Vural, kadının uzun süren sözlü müdehalesinin ardından "Türk milletini kimse bölemeyecektir. Askerimize, polisimize kurşun sıkanlar, Doğu ve Güneydoğu'da mezralarda Kürt kökenli kardeşlerimizi öldüren PKK, Kürt kökenli insanların temsilcisi değildir. PKK bölücü terör örgütüdür" dedi.
 
PROTESTOCU: BU ÜLKEYİ TERK EDECEKSİN...VURAL: YEDİ DÜVEL GELSE BENİ TEHDİT EDEMEZ
 
Vural'ın "Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." sözleri üzerine kadın protestocu "Bu ülkeyi terk edeceksin, bir daha bu ülkeye giremezsin" dedi. Restoranda çevredekilere de bağırarak müdahalelerde bulunmaya çalışan kadına Vural, "Yedi düvel gelse beni tehdit edemez, dünyanın her yerinde bu milletin hakkını, hukukunu koruyacak irademizi kullanırız." diye yanıt verdi.
 
RESTORANDAKİLER KADINI KINADI
 
Vural'ın konuşmasını bölerek ortamı geren kadına restorandakiler de tepki gösterdi. Restorandakiler, kadına "Terbiyesiz, Çık dışarı" diye seslendi. Kadın yanındakilerce dışarı çıkarıldı