Okul bile harabeye döndü !

Kütahya'nın Simav İlçesi'ne bağlı Gökçeler Köyü'ndeki 40 yıldır kullanılmayan 89 yıllık ahşap okul binası, ilgisizlik yüzünden harabe haline gelirken, koruma altında olduğu için yıkılamıyor.

Okul bile harabeye döndü !
18 Eylül 2013 Çarşamba 11:52 tarihinde eklendi.
Okul binasının tarihi olduğunu belirten köylülerden 24 yaşındaki Mehmet Akif Kösem, içler acısı görüntüsüyle harabaye dönen okulun 1924'te Cumhuriyetin ilk yıllarında köy halkının katkılarıyla tek katlı, 5 derslikli olarak yapıldığını söyledi. Yıllarca eğitim veren ve pek çok kişinin mezun olduğu okulun ilçede meydana gelen depremler sonrası bu hale geldiğine vurgu yapan Kösem, "Okulumuz Simav'ın ilk eğitim yuvası. 1924'te çok sağlam malzemeden yapılmış. Hem yılların verdiği yorgunluk hem de ilçemizde meydana gelen büyük depremler ve sayısız artçı sarsıntılarla bugünkü hale geldi. Özellikle çocuklarımız bu bölgede oyun oynadıklarından çok büyük tehlike altındalar. Tarihsel özelliği yüzünden gerekli ilginin gösterilmesini bekliyoruz" dedi.
 
Gökçeler Köyü 1'inci azası, 27 yaşındaki Ercan Ertem, köylüler olarak ellerinden bir şey gelmediğini ve tarihi okulun bu haline çok üzüldüklerini söyledi. Ertem, "Okulda 40 yıldır eğitim verilmiyor. Koruma altında olduğundan bir şey de yapılamıyor. Bir tarihin gözümüzün önünde çürüyüp gitmesine gönlümüz razı olmuyor. Ancak elimizden de bir şey gelmiyor. İlgi bekliyoruz" diye konuştu.
 
Köylülerden 61 yaşındaki Mehmet Balaban da, bir tarih yok olurken kimsenin elinden bir şey gelmemesi çok üzücü olduğunu anlatırken, "Atalarımızın okuduğu bu okula sahip çıkılmasını bekliyoruz. Restore edilebilir. Simav'ı vuran 19 Mayıs 2011'deki 5.9'luk depremde en çok zarar gören Gökçeler Köyü oldu. Eski okulumuzda bu depremden çok etkilendi. Çocuklarımız bina içerisinde ve bahçesinde oynuyorlar. Engelleyemiyoruz" dedi.
 
Okulun bahçesinde oynayan çocuklar da, "Korkuyoruz, ancak oynuyoruz. Oynarken bina sallanıyor" diye konuştu.
 
Gökçeler İlkokulu'nde şu an 3 derslikli yeni binada tek öğretmen, toplam 23 öğrenciye eğitim veriyor. Dördüncü sınıf öğrencileri ise taşımalı sistemde Simav'daki okullarda eğitim görüyor.

DHA