Okul için arsasını bağışladı

Gaziantepli hayırsever Hüseyin Cemal Karaata, okul yapılması için 6 bin 142 metrekare arsasını Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağışladı.

26 Eylül 2013 Perşembe 17:02 tarihinde eklendi.
Bağış nedeniyle düzenlenen protokol törenine katılan Gaziantep Valisi Erdal Ata, arsaya yapılacak olan 16 derslikli Endüstri Meslek Lisesi'ne hayırsever işadamı Hüseyin Cemal Karaata'nın adının verileceğini söyledi.
 
Gaziantepli işadamı Hüseyin Cemal Karaata, Aktoprak Mahallesi'ndeki arsasını okul yapılması için Gaziantep Valiliği'ne bağışladı. Gaziantep Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen protokol törenine; Vali Erdal Ata ile Hüseyin Cemal ve eşi Mürşide ve oğlu Hamdi Karaata'nın yanı sıra; Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ve Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin katıldı.

Protokol töreninde konuşan Gaziantep Valisi Erdal Ata, eğitim kurumu ihtiyacının karşılanabilmesi için işadamlarının arsa bağışı yapabileceğini söyledi. Kentteki derslik ihtiyacının azaltılması için devlet yatırımlarının yanı sıra 2011 yılında vatandaş desteği için kampanya başlatıldığını anlatan Vali Ata, şöyle konuştu:
 
"Eğitimle ilgili özel idaresi, valilik olarak Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesinden ayrılan paylarla bu sorunu çözmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ama ilimizdeki hayırsever kurum, kuruluş ve vatandaşların eğitim katkısına yatırımlarımızı beklediğimizi her zaman belirtiyoruz. 2011 yılında başlattığımız kampanya kapsamında bugüne kadar önemli mesafe kat ettik ve bugün 66'ncı protokolü imzalıyoruz."
 
İşadamı Hüseyin Cemal Karaata ise, bağış yaptığı için mutlu olduğunu belirterek, "Memleketimize böyle bir yardımda bulunmak gurur verici, iyi evlatlar, iyi öğrenciler yetiştirilmesini temenni ediyorum. Hayırlı bir iş yapmış olduk" diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından Karaata'nın Aktoprak Mahallesi'ndeki 6 bin 142 metrekarelik arazinin protokolü imzalandı. Bağışlanan araziye 16 derslikli Endüstri Meslek Lisesi yapılacağı ve hayırsever Hüseyin Cemal Karaata'nın adının verileceği ifade edildi.

DHA