Okul müdürünü şikayet etti sürüldü

KAMU Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Manisa Şubesi, Turgutlu İlçesi’ndeki, Urganlı Besime Işıldak İlkokulu’nda görevli üyeleri Tolga Özak’a 3 yıldır uygulandığını ileri sürdükleri mobbingin ardından Salihli’deki başka bir okula atanmasını kınadı.

Okul müdürünü şikayet etti sürüldü
05 Mayıs 2015 Salı 21:22 tarihinde eklendi, 1.648 kez okundu.
Eğitim-Sen Manisa Şubesi’nde Salihli’ye atanan öretmen Tolga Özak’ın da katılımıyla basın açıklaması yapıldı. Eğitim-Sen Manisa Şubesi Hukuk Sekreteri Murat Serbest, "Üyemiz Tolga Özak, görev yaptığı Urganlı Besime Işıldak İlkokulu’nda, üç yıl boyunca okul müdürü tarafından çeşitli bahanelerle mobinge maruz kalıp, okuldan gönderilmeye çalışılmıştır. Üyemiz, bu durumu 2013 yılında Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçeyle bildirmiştir. Açılan soruşturmada, şikayetin haklı olduğu görülüp, disiplin cezası verilmiştir. Ancak verilen ceza İl Disiplin Kurulu’nca bozulmuştur. Üyemiz Özak hakkında ise 2014 yılı sonunda, birkaç velinin şikayeti üzerine soruşturma başlatılmıştır. Üyemizin okula spor kıyafetle geldiği suçlaması yapılmıştır. Ülkemizin her yerinde, pek çok okulda çalışan öğretmenler gibi üyemiz de, sendikasının kararı gereği ’Serbest Kıyafet Eylemi’ne destek vermektedir. Sendika kararlarının suç teşkil etmeyeceğine dair sayısız mahkeme kararları mevcuttur. Üyemizin, öğrencilerinin göreceği şekilde okul bahçesinin bir bölümünde sigara içtiği iddia edilmiştir. Arkadaşımız, bu suçlamayı kabul etmemektedir. Maarif Müfettişleri’nin aldığı ifadelerde de, müdür yardımcısı bu öğretim yılında böyle bir olaya şahit olmadıklarını söylemişlerdir. İlgili yasaya göre, bu konuda bir durum varsa okul idaresinin tutacağı bir tutanakla konuyu tespit edip, suçu işleyen kişiye de tebliğ etmesi gerekir. Böyle bir tutanak da yok. Soruşturmada görevli Maarif Müfettişleri ise buna rağmen konunun kesin olduğuna kanaat getirip arkadaşımıza Kabahatler Kanunu’na göre para cezası kesmişlerdir. Ayrıca bu da yetmemiş, arkadaşımıza öğrencilerine kötü örnek olduğu gerekçesiyle ’Uyarı cezası verilmesini ve de ’Hizmetin Gereği Olarak Görev Yerini Değiştirilmesi’ne yani ’sürgün’ edilmesini geçen 26 Mart’ta teklif etmişlerdir. Ertesi gün ise arkadaşımızın henüz savunması bile alınmadan, Salihli’deki Sart Mahmut İlkokulu’na ataması yapılmıştır" dedi.
 
HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATILACAK
 
Üyelerine haksız olarak yapıldığını ileri sürdüğü bu atamayla ilgili yasal olarak ne gerekiyorsa yapacaklarını belirten Serbest, görev yeri değişikliği kararı için Manisa İdare Mahkemesi’ne başvuracaklarını ve okul müdürü hakkında da ’mobbing’ uyguladığı gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. 
 
17 yıldır görev yaptığı bir okuldan başka bir okula görevlendirilen Tolga Özak ise, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyip, "Bunca yıldır bir sorun yoktu da bu 3 yıl önce mi başladı? Hakkımı huhuksal yollardan arayacağım" dedi.