Okul servislerine sıkı denetim

İstanbul'da okulların açılmasıyla birlikte Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kentin farklı noktalarında öğrenci servislerini denetledi. Ekipler eksikleri olan araçlara cezai işlem uyguladı.

Okul servislerine sıkı denetim
15 Eylül 2014 Pazartesi 11:31 tarihinde eklendi.
Kentin çeşitli noktalarında sabah saatlerinden itibaren bekleyen ekipler, okul servislerinde ehliyet, ruhsat, okul taşıtı logosu, emniyet kemeri, yangın tüpü, ilk yardım çantası, stop lambası, güzergah belgesi ve araç muayenesini kontrol etti. Ekiplerle birlikte Kabataş'taki denetime katılan Emniyet Amiri Tülay Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, okulların açılmasıyla yaklaşık 15 bin okul servisinin trafiğe çıktığını belirtti. Işık, "Yoğunluğu önlemek adına, öğrencilerimizin can güvenliği içerisinde evine ya da okuluna gitmesini sağlamak için, bugünden itibaren 24 saat esasına göre, özellikle okul servisleri üzerinde yoğun şekilde denetim yapacağız. Bu denetimlerde özellikle her koltukta emniyet kemerimiz var mı? Cam aksamları sabit ve kapalı mı? Kapıları otomatik açılır kapanır vaziyette mi? İlk yardım çantası var mı? Yangın tüpü var mı? Hostes görevlimiz var mı? Özellikle bunlara bakacağız. Bunlardan herhangi biri yok ise gerekli cezai işlem uygulanacak" dedi.
 
2 BİN 50 LİRA PARA CEZASI
 
Işık, özellikle güzergah izin belgesi olmayan servis araçlarına, 2 bin 50 lira cezai işlem uygulayacaklarını ve trafikten 2 ay süreyle men edeceklerini ifade etti.
 
Bu uygulamalarla çocukların trafikte daha güvenli olmasını sağlamayı amaçladıklarını anlatan Tülay Işık, "Bugün itibarıyla 3 bin 23 personelle havadan da yoğunluk takibi de yapmak kaydıyla yüzlerce noktada, İstanbul'un her noktasında, okul önlerinde, ana arterlerde, kavşaklarda yoğun şekilde okul servislerine yönelik denetimlerimize başladık" dedi.
 
Fındıklı'da yapılan denetimlerinde bazı araçlarda, yangın tüpü ve ilk yardım çantası gibi eksikliklerden dolayı para cezası kesildi. Bir okul servisine de muayenesi olmadığı için para cezası kesildi. Araç trafikten men edildi.
 
Zeki GÜNAL - İSTANBUL DHA