Okul sütü tertemiz çıktı!

Yüzlerce çocuğun rahatsızlanıp hastanelere akın ettiği okul sütündeki soruşturma tamamlandı. Bin 488 numune incelendi hepsi de ‘’Tertemiz’’ çıktı. Ama sütü içen çocuklar neden hastalandı, ortaya çıkmadı.

Okul sütü tertemiz çıktı!
30 Haziran 2012 Cumartesi 11:17 tarihinde eklendi, 1.658 kez okundu.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, yüzlerce çocuğun rahatsızlanıp hastanelere akın ettiği okul sütü projesinin çok başarılı olduğunu söyledi. Sütlerle ilgili soruşturma da tamamlandı. Bin 488 numune incelendi hepsi de ‘’Tertemiz’’ çıktı. Ama çocuklar neden hastalandı, ortaya çıkmadı.
 
Bakan Eker, CHP Denizli milletvekili Adnan Keskin’in bu konudaki iddiaları üzerine TBMM’de yaptığı açıklamada, 7 milyon 185 bin 21 öğrenciye, toplam 143 milyon 700 bin kutu süt dağıtıldığını bildirdi ve ‘’Süt içip rahatsızlığını beyan ederek başvuran çocuklarımızdan hiçbirine gıda zehirlenmesi teşhisi konmadı. Bin 488 numunedeki analizde, hastalık yapıcı bir mikroorganizmaya rastlanmadı’’ dedi.
 
LABORATUAR NEDEN KAPANDI ?
 
CHP Denizli milletvekili Adnan Keskin ise, hükümetin gerçekleri gizlediğini öne sürerek şöyle dedi:
 
‘’ AKP Denizli eski Merkez İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan’ın ortağı olduğu Aynes firmasının, Acıpayam ilçesinde süt fabrikası vardır. Fabrika 27 Nisan 2008’de Başbakan tarafından açılmıştır. Şirket okul sütü ihalesine katılmış, Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü 02/05/2012 günü firma sütünden numuneler almış ve analizlerde, sütlerin olumsuz olduğu saptamıştır. İl Müdürlüğü süt dağıtımının durdurulup, dağıtılanların da toplatılmasını istemiştir. Analiz raporları basına yansıyınca da laboratuar kapatılmış ve müdür Afyon’a, yardımcısı da Kastamonu’ya sürülmüştür’’
 
Bakan Eker ise Keskin’e ‘’ Denizli’deki laboratuarın kapanmasının okul sütüyle ilişkisi yok. O laboratuarın teknik donanımlarında eksiklik saptandı onun için kapandı. Kapatma kararı okul sütü projesinden önce alındı’’ cevabını verdi

Gazeteport