Okula başlama yaşı ay olarak yazılabilir

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nun AK Parti'li üyesi Fikri Işık, İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne, tereddütleri gidermek amacıyla okula başlama yaşının ay olarak yazılabileceğini belirtti.

08 Mart 2012 Perşembe 19:05 tarihinde eklendi, 1.110 kez okundu.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifinin görüşmeleri devam ediyor. 
    
AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, alt komisyonunda yaşın 6 olarak yer aldığını, ''5 yaşını doldurduğu eylül ayı'' denildiğini anımsattı. 
    
Işık, bazıları 6 yaşı 60-72 ay; bazılarının 73-84 ay olarak tanımladığını ifade ederek, ''Komisyon süresince toplumdaki tereddütleri gidermek açısından, teklife ay olarak yazıp tereddütleri giderebiliriz. 6 yaşın hangi aylar olduğu konusunda dünyada farklılık var. Bazıları başlangıç, bazıları son olarak alıyor. Kanun koyucular olarak metne koyarsak, toplumda kafa karışıklığı kalmaz'' diye konuştu. 
    
CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, ''Sizde 28 Şubat fobidir'' diyerek, bu saplantı, fobiden kurtulunması gerektiğini söyledi. 
    
Altay, sözlerini şöyle sürdürdü: 
    
''Gelecek dönemde Tevdih-i Tedrisat ile ilgili de böyle ucube bir kanun teklifi gelecek, belki harf inkılabıyla ilgili bir tasarı bile gelebilir. Kimi AKP yönetici ve üyelerinin, Cumhuriyet ile sorunu vardır. 22 dönemde, çıraklık döneminde AKP'nin elinde törpü, kalfalık döneminde bıçak, ustalık döneminde elinize satır aldınız. Cumhuriyetin bütün kazanımları, değerlerini doğramak istiyorsunuz. Bakan hala burada yok. 2 bin kişilik otel salonunda 100 kişiyle toplantı, abesle iştigal, TBMM'ye saygısızlık. 
    
Başbakan'ın ilk ameliyatında telgraf çeken 5. kişiyim. Allah uzun ömür versin. Ama Sayın Başbakan'ın sağlık sorunlarından sonra ne oldu bilmiyorum daha agresif, sendromlarının saplantıya dönüştüğünü görüyorum. Mutabakat sağlanmalı. Teklifin ne eğitim sistemi ne Türk milletine ne Türkiye'ye zerre kadar hayrı var. Dindar nesil, ben de istiyorum. Ama ben dinci, bazı ülkelerde olduğu gibi insanlara işkence yapıp, betonlarla gömen anlayışı da tasvip etmiyorum. Teklifi geri çekin.'' 
    
Altay, salondaki kargaşa nedeniyle Komisyon Başkanına, ''Yönetim anlayışınız, tutumunuz yanlış'' dediğini, bu yanlış sonucunda istenmeyen olaylar olabileceği anlamında, ''Kan akarsa sen sorumlusun'' ifadesini kullandığını anlattı. Altay, sözünün arkasında olduğunu ancak kan çıksın istemediğini dile getirdi.