Okula ulaşmak için denizi aşıyorlar

Antalya'nın Demre İlçesi Hamidiye Koyu'nda oturan 9 öğrenci, karayolu bağlantısı olmadığı için, okullarına minibüs yerine tekneyle götürülüyor. Bu durumdan memnun olan öğrenciler, yol yapılmasını istemiyor.

Okula ulaşmak için denizi aşıyorlar
11 Mayıs 2013 Cumartesi 11:10 tarihinde eklendi.

 

Üçağız Köyü'ne bağlı Hamidiye Koyu'ndaki Alan ve Kaleköy mahallelerinde oturan 3'ü erkek 9 öğrenci, bölgede okul olmadığı için taşımalı eğitimle Demre'deki okullara geliyor. 9 öğrenci, diğer taşımalı eğitim gören arkadaşlarından farklı olarak deniz yolunu kullanıyor. Her iki mahallenin ilçeye karayolu bağlantısı bulunmadığı için öğrenciler, ulaşım için tekne kullanıyor. 
 
EŞSİZ MANZARA EŞLİĞİNDE YOLCULUK
 
Her gün Üçağız Köyü'nden çıkan bir tekne, 6.5 kilometre uzaklıktaki Alan Mahallesi'ne gidiyor. Saat 07.30'da burada oturan 5 öğrenciyi alan tekne, Kaleköy'e geçiyor. İskeleden 5 öğrenci daha alan tekne, yeniden Üçağız Köyü'ne dümen kırıyor. Öğrenciler, yarım saat süren deniz yolculuğu boyunca Simena Antik Kenti, tarihi kale, amfitiyatro ve eşsiz manzarayı izleyerek Üçağız Köyü'ne ulaşıyor. Tekneden inen öğrenciler, kendilerini bekleyen minibüse binerek Çevreli Köyü'ndeki Çevreli Bozoğlu-Tarkun İlköğretim Okulu'na gidiyor.
 
Öğrencilerin eşsiz manzara eşliğindeki yolculukları 4 yıldır devam ediyor. Taşıma ücretleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılanan öğrenciler, hallerinden memnun. Minikler, karayolu yapılmasını istemiyor.
 
ÖĞRENCİLER KARAYOLU İSTEMİYOR
 
Öğrencilerden Bahriye Eren, sit alanı olduğu için bölgeye yol yapılmadığını söyledi. Yol yapılmasını da istemeyen Eren, "Kaleköy'ü bu haliyle seviyoruz. Karayolu olmadığı için doğal haliyle korunuyor. Ulaşım sorunu zaten yok. Doğallığının bozulmasını istemiyoruz" dedi. Öğrencilerden Ayşe Nur Kiraz ise "Her gün tekneyle yolculuk yapmayı, denizi koklayarak okula gitmeyi çok seviyorum. Taşımalı eğitim yapan diğer öğrencilerden çok daha şanslıyız" diye konuştu.
 
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ DENETLİYOR
 
Öğrencilere son yolculuğunda eşlik eden Demre İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal ise Kaleköy'ün Türkiye'nin en gözde tatil merkezlerinden biri olduğunu söyledi. Tarihi zenginlikleriyle her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin bölgeyi ziyaret ettiğini kaydeden Aldal, "Çocuklarımız 4 yıldır deniz taşımacılığı kapsamında eğitim görüyor. Öğrencilerimiz okula gelirken kesinlikle yorulmuyor. Zaman zaman biz de bu yolculuğa katılarak denetim yapıyoruz. Öğrenciler yolculuktan oldukça keyif alıyor" diye konuştu. Aldal, yolculuk sırasında öğrencilere suluboya, kuru boya, kalem, defter, kalemtıraş gibi okul malzemeleri hediye etti.

DHA