Okulda dayak iddiası

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde, ortaokul öğrencisi 13 yaşındaki Cemil S., okul müdür yardımcısı ve iki öğretmen tarafından dövüldüğü iddia edildi.

Okulda dayak iddiası
04 Ekim 2013 Cuma 20:13 tarihinde eklendi.
Oğlunun omuz ve boynunda incinme olduğunu söyleyen Birol Sat, polise şikayetçi oldu. Suçlamaları kabul etmeyen öğretmenler de kendilerine saldırdığını ileri sürdükleri Cemil S. ile hakaret ettiğini ileri sürdükleri babası Birol S.'den şikayetçi oldu.
 
Ali Çetinkaya Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi Cemil S., bugün okulda arkadaşlarıyla şakalaşırken, masa tenisi masasını devirdi. Masanın devrilmesine sinirlenen okul müdür yardımcısı Serdar O., öğretmenler Hasan A. ve Evren D. ile birlikte iddiaya göre Cemil S.'yi tekme Tokat dövdü. Okul çıkışında Cemil S.'nin arkadaşlarından biri durumu babası Birol S.'ye anlattı. Bunun üzerine okula giden Birol S., müdür yardımcısının odasındaki oğlu Cemil S.'yi aldı.
 
Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giden Birol S., oğlunu dövdüklerini iddia ettiği öğretmenlerden şikayetçi oldu. Omuz ve boynunda incinme olan Cemil S., polis tarafından sağlık kontrolü için Ayvalık Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Ancak, doktor olmadığı gerekçesiyle Cemil S.'ye rapor verilmedi. Şikayet üzerine polis, okul müdür yardımcısı Serdar O. ile öğretmenler Hasan A. ve Evren D.'nin ifadelerine başvurdu. Suçlamaları kabul etmeyen öğretmenler de, babasını okula gelmesinin ardından Cemil S.'nin okul müdürüne saldırdığını iddia etti. Öğretmenler de Cemil S. ve kendilerine hakaret ettiğini ileri sürdükleri babası Birol S.'den şikayetçi oldu.
 
Ayvalık Kaymakam Vekili ve Gömeç Kaymakamı Naif Yavuz ile Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen de olayın ardından emniyete gelerek İlçe Emniyet Müdürü Aytekin Kantık'tan bilgi aldı. Çıkışta, Emniyet Müdürlüğü önünde arkadaşlarını bekleyen öğrencilerin Kaymakam Yavuz ve yanındakilere okulda sık sık şiddet gördüklerini söyledi.
 
Olayla ilgili adli ve idari soruşturma sürerken, Eğitim- Sen Ayvalık Temsilciliği, okulda yaşanan şiddet olaylarını kınayıp, öğretmenlere destek verdi. 

DHA