Okulda kalorifer eylemi

Milas ilçesinde, kalorifer sistemi çalışmayan Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nin öğrencileri, okul bahçesinde eylem yaptı.

17 Aralık 2012 Pazartesi 18:53 tarihinde eklendi.

İlçe merkezinde bulunan Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde ekim ayında okulun kalorifer tesisatının yenilenmesini içeren çalışmalar, süresinde tamamlanamadı. Kalorifer sisteminin çalışmaması, okulun yaklaşık 900 öğrencisini soğukta bıraktı.

 
Okul bahçesinde toplanan bir grup öğrenci, kalorifer sorunu çözülene kadar derslere girmeyeceklerini söyledi. Milas Hükümet Konağı'na yürümek isteyen öğrenciler, İlçe Emniyet Müdürü Harun Selim Budak'ın uyarısıyla yürüyüşten vazgeçti.
 
Öğrenciler arasından belirlenen temsilciler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy'u ziyaret etti. Ersoy'a okuldaki sorunu ileten öğrenciler, çözüm bulunmasını istedi.
 
Öğrenciler adına açıklama yapan Ayhan Koç, sınıflarda üşüdüklerini, bazı sınıf arkadaşlarının ise hasta olduğunu anlattı.
 
Milli Eğitim Müdürü Ersoy da gecikmenin yüklenici firmadan kaynaklandığını söyledi. Ersoy, mağduriyetin giderilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını bildirdi. 
     
Eğitime iki gün ara verildi
     
Milas Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okuldaki sorunun müteahhit firmadan kaynaklandığını, sorun çözülene kadar okulda eğitime 2 gün ara verildiğini kaydetti.
 
Atçı, şöyle konuştu: 

 ''Cumhuriyet Anadolu Lisemizde ihalesi İl Özel İdare tarafından yapılan tadilat çalışması vardı. İhale sonbahara kaydı ve özel imalat kalorifer kazanı Ankara'dan sipariş edildi. Müteahhit firma, defalarca uyarmamıza rağmen işi bugüne kadar tamamlayamadı. Havanın yağmurlu ve soğuk olması, aynı zamanda tuvaletlerin de tamir edilmemiş olması nedeniyle okulu 2 gün tatil etme kararı aldık. Salı günü kalorifer işi bitecek, çarşamba günü de tuvalet inşaatı bitecek. Perşembe günü okul normal eğitim öğretimine devam edecek. Eğitimdeki 2 günlük kayıp da okul idaresi tarafından telafi edilecek.''