Okumayı özendirmek için parkta kitap okudu

Kayseri’de 100 kadar öğrenci, okuma duyarlılığı oluşturmak amacıyla halka açık parkta kitap okudu

Okumayı özendirmek için parkta kitap okudu
16 Ekim 2014 Perşembe 12:39 tarihinde eklendi.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Kayseri Okuyor Projesi’ kapsamında kentte kitap okumaya dönük farkındalık oluşturulması amacıyla faaliyetler düzenlenmesine karar verildi. Bu kapsamda Hakkı Altok Anadolu Lisesi, yeni eğitim öğretim yılı başında ilk adımı attı. Okulun rehberlik servisi organizesinde 100’ün üzerinde öğrenci, okulun hemen yanında bulunan İldem Cumhuriyet Parkı’nda kitap okudu. Çimler üzerine oturan çocuklar, yaklaşık 1 saat boyunca gözlerini kitaptan ayırmadı. Bazı öğrenciler, çocuklarını eğlendirmek için parka gelen ailelerin ortasında okuma yaptı. Parkın bazı noktalarına ise, ‘Kayseri okuyor’ ve ‘Okumanın yeri yok’ pankartları dikildi.

Rehberlik Öğretmeni Psikolog İzzet Özer, etkinlik öncesi çocuklara bazı uyarılarda bulundu. Günümüzde kitap okuma oranının çok düşük olduğunu vurgulayan Özer, “Dünyanın birçok yerinde bir insan yılda 4 kitap okurken ülkemizde ise 4 kişiye 1 kitap düşüyor. Bu istatistiği tersine değiştirmeliyiz. Bu nedenle sizlerin burada vatandaşlara vereceğiniz mesaj çok önemli.” dedi. Özer, kitap okumanın önemini anlatmak için bu faaliyeti her ay farklı bir mekanda tekrarlayacaklarını da sözlerine ekledi.

Okul Müdürü Şenol Doğan da, “Okumanın yerinin olmadığı mesajını vermek için farkındalık oluşturalım istedik. Her yerde çocuklarımız, cep telefonlarıyla, bilgisayarlarla meşgul olurken neden kitap okumasınlar? Gençlerimizi gören büyüklerde de farkındalık oluşsun inşallah” dedi.

Öğrenciler yaklaşık 1 saat boyunca kitap okuduktan sonra okula geri döndü. 


CİHAN