Okurseverlere en uygun tatil yeri

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'ndeki dünyaca ünlü Kumburnu Plajı'nda, 5 ayrı dilde kitapların yer aldığı denize sıfır 'plaj kütüphanesi' açıldı.

Okurseverlere en uygun tatil yeri
22 Nisan 2014 Salı 19:10 tarihinde eklendi.
Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Kumburnu Plajı'nda 30 rafta bine yakın kitabın yer aldığı plaj kütüphanesi, Muğla Valisi Hakan Güvençer'in katıldığı törenle açıldı. Açılışın ardından Vali Güvençer, denize 5 metre uzaklıktaki kütüphaneyi gezerek kitapları inceledi. Türkçe, İngilizce, Almanca, Flemenkçe ve Rusça kitapların yer aldığı kütüphaneye, plajda denize giren turistler yoğun ilgi gösterdi. Şu anda sadece turizm ve seyahat konulu kitapların yer aldığı kütüphaneye gelen turistler, seçtikleri kitapları şezlonglarında güneşlenirken okumanın keyfini yaşadı. Kumburnu Plajı'nın işletmeciliğini yapan Muğla El Sanatları (MELSA) Fethiye Şubeler Koordinatörü Muhammet Serttaş, kitapların sezon boyunca ücretsiz alınıp okunabileceğini söyledi.
 
Benzeri Hollanda ve Fransa'da da bulunan plaj kütüphanesinin Türkiye'de de açılmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten tatilcilerden Mine Taşçı ise kitap okumayı çok sevdiğini belirterek, uygulamanın Türkiye'deki diğer turistik bölgelere de yayılması gerektiğini söyledi.
 
Pek çok ülkeye gittiğini ve ilk kez plaj kütüphanesi gördüğünü anlatan İngiliz Diana Broodhot da uygulamanın kendisini mutlu ettiğini söyledi. Plajdaki herkesin gelip kitap alabileceğini anlatan Broodhot, "Yapılan bağışlarla kütüphanenin giderek zenginleşeceğini düşünüyorum. Çok güzel bir uygulama olmuş" dedi.