Okuyucudan AMK tepkisi

Sözcü gazetesinin çıkardığı spor gazetesi “AMK” ismi ile gündemden düşmüyor.

Okuyucudan AMK tepkisi
11 Haziran 2012 Pazartesi 15:48 tarihinde eklendi, 1.953 kez okundu.

 

Gazetenin ismi okuyuculardan eksi puan aldı ve şikayet edildi. Okuyucular, “Ülkemizde cinsel çağrışım yapıyor diye bir çok ismin internet alan adı olarak kullanılması yasak oluyor da küfürün çağrışımı nasıl bir gazete ismi olabiliyor” diyerek tepki gösterdiler.  
 
“İnternette Cinsel Çağrışımlar Yasak Gazetede Serbest”
 
Yeni bir spor gazetesi olarak yayına başlayan “AMK” ismi ile gündeme oturdu. Okuyucular Şikayet Portalı Şikayetvar’a gönderdikleri şikayetlerde gazetenin isminin sporla alakasının olmadığına vurgu yaparak “Bu ismin değiştirilmesini istiyoruz” dediler. İşte gazete hakkındaki okuyucuların şikayetleri şöyle:
 
“Ülkemizde cinsel çağrışım yapıyor diye bir çok ismin internet alan adı olarak kullanılması yasak oluyor da? AMK diye kısaltması herkes tarafından bilinen bir cinsel çağrışımın, nasıl bir gazete ismi olarak çıkmasına izin veriliyor. Umarım bizim gibi birçok kişi de bu olaydan rahatsız ve bu ismin değiştirilmesini istiyordur. 
 
AMK argoda ağır bir küfürün kısaltılması olarak biliniyor. Spor basını olunca erkeklerin küfretme  damarı ile gazetenin ismi ilişkilendirilmiş. . Gerçi adının sporla hiçbir ilgisi yok. Sosyal medyada ‘amk’ diye yazınca bunun ne anlama geldiğini çocuklar bile biliyor. Bu isimden şikayetçiyiz, isminin bir an önce değiştirilmesini istiyor ve yetkili kişileri göreve çağırıyoruz.”