Okyanus dibindeki cisim UFO mu?

İsveçli kaşif Peter Lindberg’in başını çektiği okyanus keşif ekibi, Finlandiya ile İsveç arasındaki sularda, “Okyanus tabanına çakılmış bir UFO’ya benzeyen bir cisim tespit ettiklerini” belirtti.

Okyanus dibindeki cisim UFO mu?
01 Ağustos 2011 Pazartesi 11:54 tarihinde eklendi, 3.657 kez okundu.

İsveçli kaşif Peter Lindberg’in başını çektiği bir okyanus keşif ekibi, Finlandiya ile İsveç arasındaki sularda, “Okyanus tabanına çakılmış bir UFO’ya benzeyen cisim tespit ettiklerini” belirtti. Bugüne dek yüzyıldan daha eski batıkları ve okyanuslarda batan kargo gemilerinin yerini tespit etmekle ün kazanan Lindberg'in ekibi, şimdi çok uçuk bir keşfe imza attıklarını düşünüyor.

 
Lindberg, İsveç basınına yaptığı açıklamada, “Suyun 90 metre derinliğinde, 18 metre genişliğinde bir cisim bulduklarını” ifade etti. Lindberg, “Bu iş esnasında çok garip şeylere rastlayabiliyorsunuz. Ancak bu sefer rastladığımız tam bir daire şeklinde” dedi.
 
Sonar taramalarında ortaya çıkarılan cismin ne olabileceği kafaları karıştırmış durumda. Bazıları, cismin kaza yaptığı esnada okyanus tabanında yarıklar oluşturan bir UFO olduğunu öne sürerken, diğerleri cismin bir batığa ait olduğunu düşünüyor.
 
Lindberg, Finlandiya ile İsveç arasında yer alan, Baltık Denizi’ndeki Bothnia Körfezi’de keşfettiği cismin etrafında “anormal coğrafi oluşumlar olduğunu, bunların cismin okyanus tabanında hareket etmesinden kaynaklanmış olabileceğine” dikkat çekti.
 
Lindberg, esrarengiz cismin UFO olduğu konusunda kesin bir yargıya varmasa da, “yeni bir Stonehenge keşfetmiş olabileceklerini” söyledi.
 
Lindberg'in sonar taramasıyla elde ettiği görüntü.
 
 
BU İLK DEĞİL
 
Bothnia Körfezi’de yatan ve UFO olduğu düşünülen cisim, okyanus tabanında keşfedilen ve bilim dünyasında heyecan yaratan ilk esrarengiz cisim değil. Bir diğer örnek, Bahama Adaları yakınında bulunan ve bir yol veya duvarı anımsatan “Binimi Yolu”.
 
Bazıları, Binimi Yolu’nun mükemmel bir şekilde dizildiğine dikkat ederek doğal olarak yan yana gelmiş olamayacağını savunurken, bazıları da bu kalıntıların kayıp şehir Atlantis’e ait olduğunu düşünüyor.
 
Lindberg ve ekibi, okyanus dibindeki esrarengiz cisimleri su yüzeyine çıkarmakla ilgilenmiyor. Suyun dibindeki esrarengiz cismi çıkarmanın milyonlarca, hatta milyarlarca dolara mal olabileceği düşünülüyor. Öte yandan, bunun tam bir vakit ve para kaybı olacağını düşünenler de var.