Okyanus ötesinden Gezi desteği

Mehmet Okur: "Mesele artık iki ağaç, bir AVM olayı değildir. İnsanlarımızın en doğal hakları olan demokratik özgürlüklerini koruyabilmeleridir esas olan."

Okyanus ötesinden Gezi desteği
01 Haziran 2013 Cumartesi 13:33 tarihinde eklendi.
Aralarında milli basketbolcumuz Mehmet Okur'un da bulunduğu Los Angeles ve çevresinde yaşayan binlerce Türk bir araya gelerek, Gezi Parkındaki eylemcilere destek gösterisinde bulundu.
 
Kent merkezinde bulunan Persing Meydanı'nda bir araya gelen binlerce kişi ellerinde Türk bayrakları, pankartlar ve üzerlerinde formalar ile Gezi Parkı'ndaki eylemcilere destek verdi.
 
Destek gösterisi İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı ardından basın açıklamasında bulunuldu.
 
Yabancı medyanın da ilgi gösterdiği gösteride eylemcilere uygulanan orantısız güç, biber gazı ve tazyikli su ile çok kişinin yaralandığı, bunun da sorumlusunun hükümet olduğu belirtilerek demokrasinin zarar gördüğü belirtildi. Açıklamada Amerika'da bulunan Türk Derneklerinin bu konuya daha duyarlı olması gerektiği ve Türkiye'nin yurtdışındaki imajı için insanların demokratik hak ve özgürlüklerinin korunması gerektiği belirtildi.
 
NBA'da oynayan milli basketbolcu Mehmet Okur'da gösteriye katıldı. Okur, "Ülkemizin bugünlerde yaşadığı olaylara uzaktan seyirci kalmak beni çok üzüyor. Mesele artık iki ağaç, bir AVM olayı değildir. İnsanlarımızın en doğal hakları olan demokratik özgürlüklerini koruyabilmeleridir esas olan. 34 yaşındayım bunca sene ülkemin ne terör olsun, ne milli maçlarda bu derece milli iradesini gösterdiğini görmedim. Bugün ben de burada Amerika´da yaşayan vatandaşlarımızla tek yürek olup demokrasiyi, barışı, yeşili, ülkemin insanının sesini duyurmak için buradayım" dedi.
 
Gösteri sonunda vatandaşlar Onuncu Yıl Marşı ve Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okuyarak gösteriye son verdiler. 
 
Milli basketbolcu Mehmet Okur da gösteriye katıldı