Okyanustan dehşet çıktı

Atlantik Okyanusu'na 2009'da düşen Air France enkazının önemli bir bölümüne ve bazı cesetlere ulaşıldığı açıklandı

Okyanustan dehşet çıktı
05 Nisan 2011 Salı 09:56 tarihinde eklendi, 1.032 kez okundu.

 

Fransa Ekoloji Bakanı Nathalie Kosciusko-Morizet, Radio France'a yaptığı açıklamada, "Cesetlere de ulaşıldı... Uçağın ulaşılan enkazının içinde bazı cesetler de bulundu" dedi.
 
Kosciusko-Morizet, uçağın enkazının ve içindeki cesetlerin denizden çıkartılmasının üç hafta ile 1 ay arasında süreceğini söyledi. Enkazın denizden çıkartılma işlemiyle ilgili ihalenin bugün resmen açıldığını belirten Fransız bakan, perşembe gününe kadar ihaleyi kazanan firmanın belli olacağını belirtti.
 
TÜRK ARP SANATÇISI DA UÇAKTAYDI
 
Uçak kazasında aralarında Türk arp sanatçısı Ceren Necipoğlu'nun da bulunduğu 228 kişi hayatını kaybetmişti. Air France'ın 447 sayılı Rio de Janeiro-Paris seferini yapan Airbus 330 tipi yolcu uçağı, 1 Haziran 2009'da Atlantik Okyanusu üzerinde hala tespit edilemeyen bir nedenden dolayı düşmüştü.
 
Kazanın, uçaktaki irtifa göstergelerinin bozuk olması yüzünden meydana gelmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Kazanın ardından uçağın ancak bazı parçalarına ulaşılabilmişti.
 
İki yıldır aralıklarla aramalarını sürdüren Fransız BEA'nın Başkanı Jean-Paul Troadec, dün gece yaptığı açıklamada, "Enkazın bulunduğu yeri tespit etmiş olabilirz. Şu ana kadar yalnızca yüzeye çıkan bazı parçaları bulabilmiştik" dedi.
 
Enkazın son 24 saat içerisinde su altı robotuyla yapılan aramalar sırasında bulunduğu belirtildi. Bulunan parçaların hangileri olduğu ise henüz açıklanmadı. 
 
BEA'nın 2009 yılında hazırladığı ön raporda, önceki varsayımların aksine uçağın havada parçalanmayıp suya tek parça olarak çakıldığı belirtilmişti. Ayrıca, ilk tespitlerde uçağın oksijen maskelerinin açılmadığı ve bunun da kabin içi basıncı düşmediğine işaret ettiği belirlenmişti.