Olay yaratacak doping itirafı!

7 kez elde ettiği şampiyonluğu elinden alınan eski profesyonel bisikletçi Armstrong doping aldığını itiraf etti.

Olay yaratacak doping itirafı!
16 Ocak 2013 Çarşamba 10:27 tarihinde eklendi.

 

Fransa Bisiklet Turu'nda 1999-2006 yıllarında 7 kez elde ettiği şampiyonluğu elinden alınan eski profesyonel bisikletçi 41 yaşındaki Lance Armstrong performans artırıcı ilaçlar aldığını itiraf etti. 
 
Armstrong sistemli bir şekilde doping yaptığı gerekçesiyle Amerikan Anti-Doping Ajansı (USADA) tarafından ömür boyu bisiklet sporundan men edilirken, karar Uluslararası Bisiklet Birliği'nce (UCI) de onaylanmıştı. Ünlü talk- show yıldızı Oprah Winfrey'in CBS kanalında perşembe günü yayınlanacak programında sorularını yanıtlarken Fransa Bisiklet Turu şampiyonluklarında performans artırıcı ilaçlar aldığını kabul etmesinden önce kurduğu Kanser Vakfı "Livestrong"u ziyaret ederek çalışanlarıyla özel bir görüşme yaparak, vakfın varlığını tehlikeye düşürdüğü için "Üzgünüm" dediği ifade edildi. Armstrong'un şimdi yüzme, bisiklet ve koşunun yapıldığı triatlon sporu yapmak istediğini söylediği belirtildi. 
 
BBC, İngiltere'de yayımlanan Sunday Times gazetesinin, eski bir haberinde Armstrong ile ilgili bir haber yapıp doping konusunu gündeme getirirken, sporcunun açtığı iftira davası sonucunda 500 bin sterlin tazminat ödemek zorunda kaldığını hatırlattı. 
 
Amerikalı profesyonel bisikletçi Lance Armstrong'un cezasını hafifletebilmek için yıllarca doping yaptığını itiraf etmesini ele alan Alman Die Welt gazetesi Amerikalı sporcunun Dünya Bisiklet Federasyonları Birliği'ne yönelttiği suçlamaları değerlendirirken, "Doping dramı sonunda küçük bir sürpriz doğurdu. Lance Armstrong on yıldan uzun bir süre yalan söyleyip inkar ettikten ve kendisini sahtekarlıkla suçlayanlara sözle saldırdıktan sonra doping itirafında bulunmakta karar kıldı" diye yazdı. 
 
Gazete, tarihin sözde en büyük bisikletçisi hakkındaki suçlamaların ortaya çıktığını, Amerikan dopingle mücadele dairesinin titizlikle hazırladığı 1000 sayfalık raporda kanıta dönüştüğünü, yapacağı savunmanın kendisini aklamaya yetmeyeceğini ekledi. 

DHA