Olaylar bitti,yuvalarına geri döndüler

Taksim Gezi Parkı protestolarının Ankara'daki adresi olan Kuğulu Park'ın kuğuları, polisin gazlı müdahalesinden etkilenmemeleri için nakledildikleri Ördekli Park'tan yuvalarına geri döndü.

Olaylar bitti,yuvalarına geri döndüler
11 Temmuz 2013 Perşembe 19:27 tarihinde eklendi, 1.501 kez okundu.
Kuğuları havuza bırakan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Gezi Parkı olaylarında darp edilmesinin ardından yaşamını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın ölümünden büyük bir üzüntü duyduğunu belirtti. Tanık, Korkmaz'ın adının da daha önce hayatını kaybeden 4 kişi gibi bir parka vereceklerini bu parkın da Dikmen'de olacağını açıkladı.
 
Taksim Gezi Parkı protestolarının Ankara'daki adresi olan Kuğulu Park'ın kuğuları, polisin gazlı müdahalesinden etkilenmemeleri için nakledildikleri Ördekli Park'tan yaklaşık 40 gün sonra yuvalarına geri döndü. Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "Kuğuları buradan 3 Haziran 2013 tarihinde alarak güvenli bir yere taşıdık. O günden bu yana Gezi Parkı olayları nedeniyle 5 vatandaşımız hayatını kaybetti. Çok üzgünüz" dedi. Kuğuları tek tek havuza bırakan Başkan Tanık, "Evlerini özleyen kuğuların yeniden burada olması onlar için olduğu kadar Ankaralılar için de önemli. Bu park, her Ankaralının bir anısının, geçmişten izlerinin olduğu bir park" diye konuştu.
 
ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ PARKI
 
40 yılık geçmişi olan Kuğulu Park'ın, aşkın ve sevdanın parkı olmasının ardından artık özgürlük mücadelesinin de parkı olduğunu vurgulayan Başkan Tanık, "Toplumcu belediyecilik anlayışı kurucusu, Kuğulu Park'ı Ankara'ya kazandıran Vedat Dalokay'ı bir kez daha saygıyla anıyorum" dedi.
 
Uygar kentlerde meydanların, kendini ifade etme, yönetimleri eleştirme alanı olarak kullanıldığını ifade eden Tanık, "Türkiye'deki pek çok şehir gibi Ankara da meydansız. Ancak gençler, parklara yeni bir kimlik kazandırdı. Parkları tartışma ve dayanışma alanı haline getiren bu yaratıcı zekaya saygı ve sevgiyle bakıyorum" diye konuştu.
 
ALİ İSMAİL KORKMAZ YAŞAYACAK
 
Gezi Parkı protestolarına da değinen Başkan Tanık, önümüzdeki süreçte hiçbir yaralanma ve ölüm olayı yaşanmamasını dileyerek, Gezi Direnişi'nde yaşamını kaybeden Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş ve Mustafa Sarı'nın isimlerinin Çankaya'daki parklarda yaşatılacak olmasının ardından Ali İsmail Korkmaz'ın adını da Dikmen'deki bir parka verme kararı aldıklarını ifade etti.
 
DİRENİŞÇİ GENÇLERDEN BAŞKAN TANIK'A ÇİÇEK
 
Protesto eylemlerinin başladığı günden bu yana gece gündüz Kuğulu Park'ta olan direnişçiler de düzenledikleri basın açıklamasıyla direnişlerinin amacına ulaştığını ifade ederek parkta konaklama eylemine son vereceklerini belirtti. Gençler, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'a teşekkür edip çiçek de verdi. 'Kuğulu İnisiyatifi' adına konuşan Semih Serhat, Başkan Tanık'ın başından beri demokratik bir olgunlukla kendilerine dayanışma anlayışı içinde davrandığını ifade etti.
 
Gezi direnişini desteklemek üzere başlattıkları eylemin amacına ulaştığını ve Kuğulu Park'ta kalma eylemlerine son verdiklerini açıklayan gençler, bundan sonraki süreçte, kalıcı bir muhalif kültürünün oluşması için çalışacaklarını ifade ederek, tüm Ankaralıları Kavaklıdere Platformu'nda bir arada olmaya davet etti.