Olaylı derbi Roma'nın

İTALYA Serie A'da başkent derbisinin (Derby della Capitale) kazananı, Lazio karşısında 2-1'lik üstünlük elde eden Roma oldu. Serie A'da ikinciliğini muhafaza etmeyi başaran sarı-kırmızılı ekip, Şampiyonlar Ligi'ne de direkt katılım hakkı elde etti.

Olaylı derbi Romanın
25 Mayıs 2015 Pazartesi 21:43 tarihinde eklendi.
Roma Olimpiyat Stadı'nda yaklaşık 50 bin taraftarın izlediği, "Derbi gibi derbi" dedirten karşılaşmayı hakem Nicola Rizzoli yönetti. Çizme basını, Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak ve Serie A'nın ikincisinin belirleneceği maç için "Altın Derbi" ve "Final gibi derbi" nitelemelerini yaptı. 
 
Yedek kulübesinde bekleyen Roma'daki Türk futbolcu Salih Uçan, takımı için yılın en önemli maçında forma şansı bulamadı. Nefeslerin tutulduğu derbinin ilk golü 73'üncü dakikada Juan Manuel Iturbe'den geldi. Roma'ya üstünlük getiren bu gole karşılık atağa geçen Lazio, 82'nci dakikada Filip Djordjevic'le beraberliği yakaladı. Sarı-kırmızılı ekibin buna cevabı ise 85'inci dakikada Yanga Mbiwa'nın golüyle geldi. Bitiş düdüğünün çaldığı sırada 2-1'lik üstünlüğünü koruyan Roma, böylece elemelere katılmadan Devler Ligi'ne gitmeyi garantiledi. 
 
Roma'nın yıldızları, zaferlerini Curva Sud'da (Güney Tribünü) ayağa kalkan taraftarlarının yanına giderek kutladı. Soyunma odasına doğru yönelen ve aralarında yedek kulübesinde şans bekleyen Salih Uçan'ın da bulunduğu Romalı futbolcular, daha sonra yeniden sahaya çıkarak, kendi aralarında birkaç dakika maç yaparak taraftarları mest etti.
 
Ezeli rakipler 1929'dan bugüne kadar 142 kez derbi maçında karşı karşıya gelirken, Roma 49, Lazio ise 36 galibiyet elde etti. 57 karşılaşma ise berabere sonuçlandı.   
 
Yaklaşık 2 bin polisin güvenlik önlemi aldığı dev derbi öncesi Roma taraftarı olduğu öne sürülen iki kişinin bıçaklandığı, ancak durumlarının ağır olmadığı bildirildi.