Öldürmekten "sonsuz keyif" alıyordu

Pazar günleri yayımlanan Fransız gazetesi 'Le Journal du Dimanche'ta, üçü Müslüman, dördü Yahudi yedi sivili öldüren Muhammed Merah ile polis arasında, operasyon boyunca süren ve daha önce yayımlanmayan diyaloglara yer verildi.

Öldürmekten sonsuz keyif alıyordu
25 Mart 2012 Pazar 18:11 tarihinde eklendi, 1.121 kez okundu.

 

Merah'ın polise, "Yahudi okulunun dağılma saatini kaçırdığı için" pişman olduğunu söylediğine yer verilen haberde, saldırganın bu saati beklemiş olsaydı daha fazla kişiyi öldürmüş olacağı ifade edildi.
 
Evinin kuşatıldığı operasyonun ilk saatlerinde polisle yoğun diyalog halinde olan Merah'ın konuşmalarının hiç yayınlanmamış kısımlarına Le Journal du Dimanche'ta yer verildi.
 
ÖLDÜRMEKTEN "SONSUZ KEYİF" ALIYORDU
 
Habere göre, Merah, asla bir intihar saldırısı düzenlemeyi düşünmediğini, çünkü saldırılarının sayısını artırmayı hedeflediğini söyledi.
 
Cinayetleri işlerken "sonsuz keyif" aldığını da belirten 24 yaşındaki saldırgan, kurbanlarını "görmeye, onlara dokunmaya ve onları filme çekmeye" ihtiyacı olduğunu dile getirdi.
 
Merah, çektiği videoları "kardeşlere" yolladığını ve yayına gireceklerini söylediği de aktarıldı.
 
Pazar gazetesinin haberinde, Merah'ın, "Fransa'da bir Fransız askeri öldürmenin, Afganistan'da 10 tanesini öldürmüş hissi verdiği" ifadesine de yer verildi.
Buna karşın, genç adamın ilk iki saldırısında, aslında Afrika kökenli askerleri değil ordu mensuplarını hedef almak istediği de belirtildi.
 
Muhammed Merah'ın "nerede ve nasıl eğitildiği"ne değinilen haberde, Merah'ın toplu eğitim kamplarında yetiştirilmediği, patlayıcı hazırlamayı bilmediği, çünkü itiraf ettiğine göre, Paris'te saldırılar yapmasını isteyen "özel bir eğitmen tarafından" yetiştirildiği ifade edildi.
 
Pakistan'daki Taliban, Merah'ın kendi kamplarından birinde bir müddet kaldığını, ancak bu saldırlarla Taliban'ın hiçbir bağlantısını olmadığını açıkladı.
 
ERKEK KARDEŞİ BUGÜN HAKİM KARŞISINA ÇIKIYOR
 
Fransa'nın Toulouse kentinde düzenlenen polis operasyonu sonucu ölü ele geçirilen Muhammed Merah'ın gözaltındaki erkek kardeşi "cinayetlere suç ortaklığı ve terörist faaliyet hazırlığı" suçlarından yargılanacak.
 
Fransız televizyon, 29 yaşındaki Abdülkadir Merah'ın, bugün Paris sorgu hakimi karşısına çıkartıldığını duyurdu.
 
Abdülkadir'in dini nikahla birlikte yaşadığı kız arkadaşının serbest bırakıldığı bildirildi. Ölü geçirilen saldırganın gözaltında tutulan annesi de dün serbest bırakılmıştı.
 
Fransa’nın Toulouse şehri il sınırları içinde, 10 günde gerçekleştirdiği üç saldırıda yedi kişiyi öldüren cihat yanlısı Muhammed Merah, Toulouse’da 32 saat süren kuşatmanın ardından öldürülmüştü.
 
Operasyon sırasında camdan atlayan Merah, kafasına isabet eden kurşunlardan hayatını kaybetmişti. Otopsisi sonucunda cesedinden 20 kurşun çıkarılan Merah''ın başına gelen iki kurşunun öldürücü darbeyi vurduğu açıklanmıştı.