"Öldürülebilirim"

İslami kesimin marjinal ismi gazeteci Esra Elönü, canlı yayında tehditler aldığını söyledi

Öldürülebilirim
06 Ağustos 2012 Pazartesi 11:38 tarihinde eklendi, 1.567 kez okundu.

 

İslami kesimin marjinal ismi gazeteci Esra Elönü, CNN TÜRK'te Aykırı Sorular programında Enver Aysever'in sorularını yanıtladı. Elönü, "Kendi savaşımdan konu açaçak olursam, bedevi zihniyette savaştığımı düşünüyorum. Meczuplardan tehdit alıyorum. Bu benim kaderim olabilir, bir gün öldürebilirim" dedi.
 
Esra Elönü'nün dikkat çeken açıklamaları şöyleydi: "Tesettürlü kızların rol modeli değilim" "Rol modelliğin acizlik olduğunu düşünüyorum, ya da rol modele göre hareket halinde olan bir sürünün acizliğini hissedebiliyorum çünkü hiçbir camia bu kadar aciz değildir. Ben bir kesmi temsil ettiğimi düşünmüyorum, ya da bir kesimin de böyle bir temsile ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. "
 
"Benden hoşlanmayanlarla bedevi gibi savaşıyorum" 
 
Kendini "prensipli serseri" olarak tanımlayan Elönü, çok eleştiri aldığını kendisine saldıran meczuplara karşı bedevi gibi savaştığını söyledi, yazdıkları ve söyledikleri nedeniyle tehdit aldığını da belirtti. "Bedevi zihniyette savaştığımı düşünüyorum" Elönü, "Meczuplardan tehdit alıyorum. Bu benim kaderim olabilir, bir gün öldürebilirim. Bugün söylediğim herhangi birşeyden öldürüleceksem de, çokta fazla yaşamayı düşünen bir insan değilim iyi olur. Allah Esra'nın istediğini Esra'ya verelim diyebilir" diye konuştu.
 
"İslamiyette benim gibi kadına yer yok" 
 
Esra Elönü, "İnsanların anladığı İslamiyette benim gibi bir kadına yer yok, bunu görüyorum zaten ama umrumda değil. Sürekli eşine itaat eden, hanım hanımcık, çiçek böcekten hoşlanan bir kadın prototipi var; ben bunun dışında olan bir insanım" diye konuştu.
 
"Aidiyetim yok" "Kendimi etnik kimliğimle tanımlamam" diyen Elönü ayrıca, "Ben kendimi etnik kimliğimle tanımlamam ve bununda tanımlayıcı bir nokta olduğunu düşünmüyorum. Türklük yada benim tercih etmediğim bir şey benim nasıl gurur duyacağım birşey olabilir? bu benim düşünmediğim birşey nasıl oluyor da Türklüğümden utandığımı ortaya çıkardılar, böyle bir şey yok" şeklinde konuştu.
(CNNTÜRK)