Olimpiyat fatihleri Türkiye'de

İngiltere'den gerçekleştirilen 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden Türk sporcuların bulunduğu ana kafile İstanbul'a geldi.

Olimpiyat fatihleri Türkiyede
13 Ağustos 2012 Pazartesi 22:49 tarihinde eklendi.

 

Madalya alan sporcuların da yer aldığı kafile, Atatürk Havaalanı'nda aileleri ve vatandaşlar tarafından çiçeklerle karşılandı. 
     
Altın madalya kazanan iki sporcudan biri olan tekvandocu Servet Tazegül, böyle bir karşılamadan dolayı çok mutlu olduğunu ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiğini söyledi.
     
Tekvandoda katıldığı ilk olimpiyatta gümüş madalya kazanarak önemli bir başarıya imza atan Nur Tatar da büyük bir mutluluk yaşadığını, kazandığı madalyayı tüm Türkiye'ye armağan ettiğini söyledi. Genç sporcu, büyük bir heyecanla yurda döndüklerini belirterek, ''Hedefim altındı. İnşallah 2016'da bunu başaracağım. Londra'da Türkiye ile birlikte savaştık. Ne mutlu Türküm diyene'' dedi. 
     
Tekvandoda alınan madalyaların baş mimarlarından olan Milli Takım Başantrenörü Ali Şahin de büyük bir başarıya imza attıklarını vurgulayarak, son 4 yıldır sadece bu anı düşündüklerini ifade etti. 
     
1500 metrenin kahramanlarına büyük ilgi- 
     
Kafilede en çok ilgi gören sporcular, atletizmde 1500 metrede altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin ile gümüş madalyanın sahibi olan Gamze Bulut oldu. 
     
Türkiye'ye atletizmde ilk olimpiyat altın madalyasını kazandıran Aslı Çakır Alptekin, çok mutlu olduğunu ve Türk vatandaşı olmaktan dolayı gurur duyduğunu ifade etti. 
     
Aslı Çakır Alptekin'in eşi ve antrenörü İhsan Alptekin de kendilerine verilen destekle bu başarıyı yakaladıklarını kaydetti. 
     
Aslı Çakır Alptekin'in ardından ikinci sırayı alarak gümüş madalyanın sahibi olan Gamze Bulut, Türk bayrağını dalgalandırdıkları için mutlu olduğunu aktararak, kendileriyle tek yürek olan Türk halkına teşekkür etti. 
     
Güreşte Türkiye'ye tek bronz madalyayı kazandıran Rıza Kayaalp ise Londra'da madalyaya uzanan ilk Türk sporcu olduğunu hatırlatarak, ''Benim madalyamdan sonra diğer arkadaşlarım ikişer altın ve gümüş aldı. Hedefimiz her zaman en iyisini vermek. Bundan sonra önümüze bakacağız. 2016'da hedefim olan altını kazanacağım ve ben bunu yapabilecek bir sporcuyum'' diye konuştu.