Olimpiyat mültecisi

İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılan Olimpiyat Oyunları sırasında kayıplara karışan 7 Kamerunlu boksörün sığınma talebinde bulunduğu ortaya çıktı.

Olimpiyat mültecisi
14 Ağustos 2012 Salı 10:49 tarihinde eklendi.

 

Daily Mail gazetesi, Olimpiyat Oyunları sırasında kayıplara karışan Kamerunlu boksörler Thomas Essomba, Christian Donfack Adjoufack, Abdon Mewoli, Blaise Yepmou Mendouo ve Serge Ambomowere'nin, ekonomik nedenlerden dolayı değil, ülkelerinde spora ve sporculara yeterince değer verilmediği gerekçesiyle İngiltere'ye sığınma talebinde bulunduklarını yazdı.
 
Uluslararası Olimpiyat Komitesi yetkililerinin boksörlerin kayıplara karıştığını önceki hafta fark ettiği ve Kamerunlu yetkilileri uyardığı yazılan haberde, kayıp boksörlerin kasım ayına kadar vizelerinin bulunduğu ifade ediliyor.
 
Kamerun Olimpiyat Delegasyonu yetkililerinin kendilerini tehdit ettiğini iddia eden boksörler, ülkelerine geri gönderilmeleri durumunda bir daha pratik yapamayacaklarını ve boks hayatlarının sona ereceğini söyledi.
Öte yandan, Kamerun Olimpiyat Delegasyonu Başkanı David Ojongi ise 7 sporcunun ekonomik nedenlerden dolayı sığınma talebinde bulunduklarını açıkladı.