Olin Edirne 73-96 Pınar Karşıyaka

Beko Basketbol Ligi’nin ilk hafta karşılaşmasında Pınar Karşıyaka, deplasmanda Olin Edirne’yi 23 sayı farkla 73-96 yenerek lige galibiyetle başladı.

12 Ekim 2013 Cumartesi 19:47 tarihinde eklendi.
Karşılaşma konuk ekip Pınar Karşıyaka’nın dışardan bulduğu sayılarla başladı. İlk 5 dakikalık bölümde Soner, Deibler, Dixon ile 3’er sayılık basketler bulan Karşıyaka 5-13 öne geçerek 8 sayı fark açtı. Dış şutlarda başarılı olamayan Olin Edirne ise pota altından Francis ve Tapoutus ile sayılar kazandı. İyi oyununu sürüden İzmir temsilcisi ilk periyodu 14-21 önde tamamladı.
 
İkinci periyot karşılıklı atılan basketlerle başladı. Farkı kapatmak isteyen Olin Edirne, pota altından Francis dışardan ise Tapoutos ile yüklendi. Maçın 14’ncü dakikası 22-29 Karşıyaka üstünlüğü ile geçilirken, Lee Dixon’ın 3 sayılık atışı farkı yine 10 sayıya çıkardı. Dış şutlarını iyi kullanan kırmızı yeşilliler farkın kapanmasına izin vermedi ve soyunma odasına da 11 sayılık farkla 37-48 önde gitti.
 
Karşılaşmanın ikinci yarısına Batista, Lee Dixon ve Barış’ın sayılarıyla başlayan Karşıyaka, 23’ncü dakikayı da 43-50 önde geçti. Olin Edirne ise Washington ve Tapoutos ile pota altından sayılar bularak farkı kapatmaya çalıştı.

Oyun ağırlığını koyan Batista ve Barış Hersek’in art arda bulduğu sayılarla farkı yeniden 14 sayıya çıkaran Karşıyaka üçüncü periyodun bitimine 4 dakika kala skoru 52-66’ya getirirken, son bölüme de 62-73 önde gitti.
 
Maçın son bölümüne de iyi başlayan Pınar Karşıyaka farkın kapanmasına izin vermedi. Lyons, Dixon ve Mutlu Demir’in iyi oyunu ile 26’ncı dakikayı 20 sayı farkla 68-88 önde götüren Pınar Karşıyaka’ya, Tapoutos ve Washington ile karşılık veren Olin Edirne, rakibinin iyi savunmasını geçemeyince sayı üretmekte zorlandı.

Özellikle Lee Dixon dışardan bulduğu 3’er sayılık basketlerle rahatlayan Pınar Karşıyaka’da ligin ilk haftasında konuk olduğu Edirne deplasmanından 73-96 galip ayrıldı.

DHA