Ölmeden önce görülmesi gereken 11 şehir

Dünyanın farklı bölgelerini gezip farklı kültürleri, farklı yerleri tanımak, değişik lezzetleri tadına varmak harika bir deneyim. Biz de seyahat severler için ölmeden önce görülmesi gereken şehirlerden birkaçını bir araya getirdik.

Ölmeden önce görülmesi gereken 11 şehir
02 Temmuz 2015 Perşembe 18:51 tarihinde eklendi, 1.234 kez okundu.

Dünyanın farklı bölgelerini gezip farklı kültürleri, farklı yerleri tanımak, değişik lezzetleri tadına varmak harika bir deneyim. Biz de seyahat severler için ölmeden önce görülmesi gereken şehirlerden birkaçını bir araya getirdik.
 

Bu yaz yurt dışı seyahati düşünüyorsanız, bu 11 şehirden birini seçmenizi tavsiye ederiz. Ancak öncesinde rotanızı bir an önce belirleyip uçak biletinizi almanızda fayda var. Ucuz uçak bileti için uçak bileti fiyatı karşılaştırması yapabileceğiniz sitelerden yararlanın. Ucakbileti.com’da farklı hava yolları firmalarının uçak biletlerini karşılaştırıp en uygun uçak biletini bulabilirsiniz.
 

İşte dünyanın değişik bölgelerinde yer alan, mutlaka görmeniz gereken 11 şehir.
 

Sevilla, İspanya
 

İspanya’nın en güzel şehirlerinden biri olan Sevilla,  görkemli kaleleri, renkli çiçeklerle süslü dar sokakları ve nefis lezzetleriyle görülmeye değer bir yer.
 

Rio De Jenario, Brezilya
 

Dünyaca ünlü karnavalı, muazzam tepeleri, nefes kesen plajlarının yanı sıra samba dansıyla öne çıkan Rio de Jenario her zevke hitap eden bir şehir. Dünya mirası listesine adını yazdıran Sugar Loaf Tepesi’nde şehri yukardan seyretmenin tadı bir başka olsa gerek. Dünyanın en ünlü iki kumsalının burada yer alması da değerini arttırıyor.
 

New York City
 

Dünyanın önemli iş merkezlerinden biri olan Newyork, kültürel ve sanatsal açıdan da oldukça zengin bir şehir. Şehrin simgesi Özgürlük Anıtını görüp Brooklyn Bridge’de doğayla kucaklaşabilirsiniz.
 

Roma, İtalya
 

İtalya’nın göz bebeği Roma, ihtişamlı mimarisi, tarihi yapılarıyla adeta bir açık hava müzesini andırıyor. Onlarca önemli yapıyı, değerli sanat eserlerini ve nefis lezzetleri bir arada barındıran bundan daha güzel bir şehir olamaz.
 

Havana, Küba
 

Eski Havana sokaklarında yürürken kendinizi zamanda yolculuğa çıkmış gibi hissedebilirsiniz. Klasik arabaların, puro ve rom tüttüren amcaların eksik olmadığı kentte Montemar park ve Santa Maria plajı görülmeye değer yerlerden. Havana gezinizde Callejon de Hammel adlı kent pazarına uğramayı da unutmayın.
 

Paris, Fransa
 

Dünyanın en romantik şehirlerinden biri olarak bilinen Paris, harika müzeleri, eşsiz meydanları ve şirin kafeleriyle mutlaka görmeniz gereken bir yer. Eyfel Kulesine çıkıp şehri tepeden izlemeden, Sein nehrinde güzel bir tekne turuna çıkmadan şehirden ayrılmayın.
 

Lizbon, Portekiz
 

Şehrin Chiado ve Alfama mahallelerindeki rengarenk sokakları, güneşin ve denizin tadını çıkaracağınız harika plajları ve daha fazlasıyla Lizbon muazzam bir atmosfere sahip.
 

Amsterdam, Hollanda
 

Avrupa’nın en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olan Amsterdam, dünyanın en yaşanılası yerlerinden biri. Red Light District ve Van Gogh müzesini görüp de hayran kalmamak elde değil. Gündüz Vondelpark’da keyifli dakikalar geçirebilir, akşamları birbirnden renkli gece kulüplerinde sabaha kadar eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz.  
 

İstanbul
 

Doğu ile Batı’nın bir araya geldiği muazzam şehir İstanbul, görkemli camiileri, sarayları, eşsiz parkları, renkli çarşıları ve daha birçok güzelliğiyle görülmeye değer bir yer. Topkapı Sarayı’nı görmeden, Kapalı Çarşı’da dolaşmadan, eşsiz boğaz manzarasına karşı güzel bir yemek yemeden şehirden ayrılmayın.
 

Oia, Yunanistan
 

Yunan Adası Santorini’nin en ünlü şehri olan Oia, kartpostal görünümlü beyaz ve mavi renkten oluşan evleri ve sıcacık atmosferiyle kendine hayran bırakıyor.
 

Viyana, Avusturya

Tarih ve sanat kokan Viyana, görkemli sarayları, müzeleri ve güzel bahçeleri ile görülmeye değer bir yer. "Dünya'nın En Yaşanılası Şehri" olarak nitelendirilen Viyana’da güzel bir şehir turunun ardından seçkin kafelerinde güzel bir ziyafet çekebilirsiniz.

Dünyanın bu güzel şehirlerinden birinde keyifli bir tatil hayal ediyorsanız, uçak biletinizi bir an önce almalısınız. Uygun fiyata uçak bileti arıyorsanız, farklı hava yolu firmalarının uçuşlarını sorgulayıp karşılaştırmanıza imkan tanıyan Ucakbileti.com’u tercih edebilirsiniz. AtlasGlobal, Pegasus, THY ve Onur Air gibi firmalarla anlaşmalı olan sitede, en uygun fiyatlı THY uçak bileti seçeneklerini bulabilirsiniz.