Ölü sayısı 51'e yükseldi

Suriye Genel Devrim Konseyi, ülkenin çeşitli kentlerinde yönetim karşıtlarına yönelik düzenlenen operasyonlarda ölü sayının 51'e ulaştığını ve çok sayıda kişinin de yaralandığını duyurdu.

10 Nisan 2012 Salı 18:58 tarihinde eklendi.

Ülkenin orta kesimlerinde yer alan ve uzun zamandır operasyonların devam ettiği Humus'ta 28 kişinin hayatını kaybettiğini, açılan tank ateşinde onlarca evin yıkıldığını ve yıkılan evlerin enkazında insanların olduğunu belirten Konsey, Hama'daki çatışmalar sonucunda 12, Şam'da 3, İdlib'te 5, Lazkiye, Halep, ve Deyr Ez Zor kentinde birer kişinin güvenlik güçlerince açılan ateş sonucunda öldürüldüğünü açıkladı. 
    
Bu arada, Sham News Network, Halep'in banliyölerinde ve Ettarib kentindeki operasyonlarda atılan roketlerin evlere isabet etmesi sonucu ölü ve yaralıların olduğunu ve bölgede operasyonların şiddetli şekilde devam ettiğini bildirdi. 
    
Network, Halep Üniversitesi'nde yönetim karşıtı çıkan gösterilere güvenlik güçlerinin müdahale ettiğini ve üniversitede çok sayıda öğrencinin tutuklandığını kaydetti. 
    
Öte yandan, Humus'taki operasyonların devam ettiğini ve atılan roketler neticesinde kentin birçok semtinden dumanların yükseldiğini ifade eden yerel aktivistler, Hama ve İdlib'te durumun Humus'tan farklı olmadığını söyledi.