Ölüm listesindeki Türkler

Almanya'da 8'i Türk 10 kişiyi öldüren ırkçı Neo-Nazi katillerin 88 kişilik ölüm listesinde Türk siyasetçilerin de olduğu belirtildi. İç istihbaratın ihmali soruşturuluyor

Ölüm listesindeki Türkler
18 Kasım 2011 Cuma 09:00 tarihinde eklendi.

 

Almanya'da 10 kişinin öldürüldüğü seri cinayetlerde, aşırı sağ ve istihbaratçı ajan ilişkisi soruşturması büyüyor. Aşırı sağcı katilerin önceki gün ortaya çıkan 88 kişilik ölüm listesinde Türk siyasetçilerin de yer aldığı öğrenildi. Federal Başsavcılık, yakalanan kadın Beate Zschaepe'nin henüz konuşmadığını ve ölüm listesinin açıklanmayacağını duyurdu. Federal Meclis iç istihbarat örgütü Anayasayı Koruma Dairesi'nin cinayetlerdeki ihmalini incelemeye aldı. Cinayetlerde kullanılan Çek yapımı Ceska 83 tipi tabancanın da eski Doğu Alman Gizli servisi Stasi'ye satılanlardan biri olabileceği belirtildi. Sadece 55 tane üretilen ve 31'i Stasi'ye verilen tabancaların saldırıdaki rolü araştırılıyor. 
 
'ALMAN OLSAYDI' 
Altı yıl önce bombalanan ve "Küçük İstanbul" diye bilinen Keupstrasse caddesine politikacı akını yaşanıyor. Esnafı ziyaret eden Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Sigmar Gabriel, "Eğer bu cinayetler bir İslam örgütü tarafından yapılsaydı ve ölenler Alman olsaydı, tüm caddeler kapatılır, devletin tüm birimleri en yüksek mertebede harekete geçirilirdi" dedi. Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, cinayetlerin Türk toplumunun iç hesaplaşması gibi gösterildiğini hatırlatarak, yaşananların 'skandal' olduğunu söyledi. Roth, polis ve iç istihbaratın saldırılardaki rolünün araştırılması gerektiğini belirtti. Yeşiller Federal Meclis Üyesi Memet Kılıç ise, "Biz sadece buzdağının üst kısmını görüyoruz" dedi. 
 
DANİMARKA'DA AŞIRI SAĞCILAR SİLAHLANIYOR
Danimarka istihbarat servisi PET, hazırladığı bir raporda ülkedeki aşırı sağcı grupların 'Irk savaşına' hazır olmak için silah eğitimi aldıklarını ve dövüş sanatları öğrendiklerini belirtti. Raporda, aşırı sağcı olduğu belirtilen küçük bir grubun gelecekte başlayacak ırk savaşına hazırlandığı ve şiddet kullanmaya da istekli olduğu belirtildi. Ayrıca aşırı sağcıların yeni üye kazanabilmek için de aktif olarak çalıştığı kaydedildi. 
 
ÖLÜ BULUNMADAN 3 SAAT ÖNCE KAMERADALAR
Cinayetlerden sorumlu tutulan aşırı sağcılar Uwe Böhnhardt ve Uwe Mundlos'un, 4 Kasım günü ölü bulunmadan 3 saat önce, Thüringen eyaletindeki Eisenach kentinde banka soyarken görüntüleri, güvenlik kameralarına işte bu şekilde yansıdı.

Sabah