Ölümcül bakteri okyanusu aştı

Dünya Sağlık Örgütü, Almanya’da patlak veren ‘salatalık bakterisi’ EHEC’in mutasyona uğramış virüs olduğunu açıkladı.

Ölümcül bakteri okyanusu aştı
04 Haziran 2011 Cumartesi 10:12 tarihinde eklendi, 1.752 kez okundu.

Dünya Sağlık Örgütü, Almanya’da patlak veren ‘salatalık bakterisi’ EHEC’in mutasyona uğramış virüs olduğunu açıkladı. 12 ülkede 1600 kişide rastlanan ve 18 kişinin ölümüne neden olan virüsü okyanusu geçerek Amerika’ya taşınınca panik arttı. 

 
İki haftadır Almanya başta olmak üzere İngiltere, Danimarka ve İsviçre’yi etkisi altına alan salatalık virüsü bilim dünyasını şaşkına çevirdi. İspanya’dan ithal edilen salatalık ve sebzelerde bulunan bakteriyi inceleyen Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), “Tespit edilen bakteri mutasyona uğramış daha tehlikeli ve diğerlerine göre daha bulaşıcı” açıklamasını yaptı. Bakterinin ‘tamamen yeni’ olduğunu belirten bilim adamları, antibiyotiklerin hastalığa çaresiz kaldığı belirtildi. 
 
Almanya’nın Hamburg kentini ziyaret eden iki Amerikalı turistin de hastalığa yakalandığı ve bu kişilerin tedaviye alındığı açıklandı. DSÖ, yakın temasla kişiden kişiye geçen hastalığa yakalanmamak için hijyene önem verilmesi gerektiğini belirtti. Kan dolaşımını ve böbrekleri etkileyen hastalığın yayılmasının ardından Rusya önceki gün Avrupa’dan sebze alımını durdurduğunu açıklamıştı. Hastalık yüzünden ölen sayısının 18’e çıktığı , 1600 kişinin de hasta olduğu bildirildi.